26 de mayo de 2020 26/5/20

Cocentaina aprova el seu Pressupost Municipal de 2016 valorat en 9'9 milions d'euros

  • El dictamen ha comptat amb majoria absoluta amb els únics vots en contra del Partit Popular

L'Ajuntament de Cocentaina va aprovar durant la nit del dijous el seu Pressupost Municipal per al present 2016. Un pressupost què ascendeix als 9'9 milions d'euros i que compta amb el vistiplau de la majoria absoluta dels regidors de la corporació municipal. La proposta presentada pel Partit Socialista de Cocentaina va sumar els vots positius de Guanyar i Ciutadans, l'abstenció del Col·lectiu-Compromís i els vots en contra del Partit Popular.

Marcos Castelló, regidor d'Hisenda del consistori, es mostrava satisfet per aquest resultat a l'acabament de la sessió, tot destacant que “es tracta d'un pressupost ajustat que té en compte les necessitats de les veïnes i veïns però sense deixar de banda les inversions i els projectes. Pense que les últimes setmanes de negociacions i diàleg amb la resta de forces polítiques han tingut el seu fruit i Cocentaina, amb aquest pressupost ara aprovat, pot seguir avançant i creixent. Sent conscients de què estem en un Govern en minoria, ens hem reunit amb tots els qui ens han presentat de manera formal les seues propostes, debatent cada punt que podia crear discrepàncies i buscant acords i consensos. A la fi, el resultat és totalment positiu i ara toca posar-se a treballar de seguida pensant ja en els nous projectes”.

Com ja es va anunciar quan es va presentar aquest Pressupost Municipal, dins de les principals accions que es portaran a terme destaquen les inversions en temes socials, com ara la partida de 470.000 euros (la més copiosa) que anirà destinada al projecte d'habitatges socials a desenvolupar entre 2016 i 2017, i que contempla tres vessants, la social, la revitalització del centre històric i l’ocupació. A més dels 120.000 euros per al PEIS (Programa d'Emergència i Inversió Social), la dotació d'una partida econòmica per a la nova Regidoria d'Autonomia Personal i Atenció a la Dependència (encapçalada per l'alcaldessa Mireia Estepa), l'habilitació d'un ascensor a la FEPA (valorat en 45.000 euros) per a millorar la seua accessibilitat, més els 15.000 euros per a l'eliminació de barreres arquitectòniques al Teular i el manteniment dels convenis amb Càrites.

Altra partida important de 30.000 euros anirà destinada a la construcció d'una passarel·la per a vianants a la zona de Gormaig, assumida conjuntament amb l'Ajuntament d'Alcoi.
En altre ordre de prioritats, altra de les inversions més destacades per a aquest present exercici és la destinada a la redacció del projecte de reconversió del Camp de la Via, com ja es va anunciar, amb la conformitat de la resta de grups polítics. La intenció és que estiga tot enllestit i es puga portar a efecte com a prioritat dins del romanent positiu del 2015. A més, també es contemplen altres projectes d'aquestes característiques com ara podria ser l'habilitació d'una coberta a la pista d'hoquei ubicada al Poliesportiu Municipal. En tot cas, aquestes accions serien consensuades amb la resta de grups i entitats involucrades quan arribe el moment.

Igualment, cal destacar altres aspectes també importants d'aquest Pressupost: augmenta la partida de Fira, turisme i es dota pressupostàriament la realització del Campionat d’Espanya en ruta en el nostre municipi, es manté la partida de Festes, Pedanies i Participació Ciutadana (aquesta última en 25.000 euros), es creen noves ajudes per als regants del Real Blanc (valorades en 5.000 euros), s'aposta de nou pel certamen musical 'Sent-me', i es preveu invertir i revitalitzar el Mercat Municipal, així com una forta inversió per millorar l'equipament tècnic de Ràdio Cocentaina.

L'edil d'Hisenda, Marcos Castelló, considera que és un pressupost “real i raonable”, i així o han entés la majoria dels partits. “És un pressupost que contempla projectes que es poden portar avant amb total seguretat i amb garanties per a les arques municipals. Sempre, com hem dit, sense deixar de banda les necessitats més urgents dels nostres veïns i veïnes. Les persones són prioritàries per sobre d'altres qüestions. Ara és el moment de passar de les paraules als fets, i en aquest camí esperem trobar-nos amb la resta de formacions polítiques i seguir sumant, perquè no es tracta tan sols de proposar, sinó també de treballar i col·laborar. Ací estem tots en les mateixes condicions”.

Es preveu que tot i les fortes inversions previstes Cocentaina acabarà l’any en un endeutament inferior a l'actual, situant-se per davall del 18%.

Subir