elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Portal de la Transparència de Catarroja, model a nivel estatal

El Portal de la Transparència de Catarroja, model a nivel estatal

  El ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, a través de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, ha sol.licitat a l’Ajuntament de Catarroja poder utilizar en els seus actes de difusió la imatge del Portal de Transparència que el consistori està preparant.

  A través d’un correu dirigit a l’equip responsable de Modernització de l’Ajuntament, la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions destaca els “bons resultats” del projecte com un dels exemples de “bones pràctiques” en el disseny i la preparació del portal de la Transparència.

  “L'equip tècnic del Servei del Portal de la Transparència en el núvol, ha observat els avanços, que des de Catarroja s'estan realitzant en relació amb el Portal de la Transparència.
  Per a nosaltres suposa una gran satisfacció comprovar que, amb les eines i la informació que hem posat a la seua disposició, es poden aconseguir tan bons resultats com els que estan obtenint a la seua entitat local”, afirmen.

  Així mateix, afegeixen que “desitjaríem utilitzar la imatge del seu Portal en els actes de difusió del servei que es realitzen des de la Direcció de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, com un dels exemples destacats de bones pràctiques en l'ús del mateix”.

  L’Ajuntament de Catarroja es va adherir el passat mes de juny al programa que ofereix el ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a crear gratuïtament el Portal de la Transparència, que estarà operatiu a partir del mes de desembre a través de la página web del consistori.

  Publicació de les agendes de l’alcalde i de l’equip de govern

  De moment, i mentre s’acaba d’enllestir, a partir de la semana que ve, l'alcalde Jesús Monzó i els regidors de l'equip de govern començaran a publicar les seues agendes, que seran accessibles per a tots i totes a través de la web municipal.

  El regidor de Modernització, Martí Raga, puntualitza que “des de l’equip de Govern es preten anar més enllà del que obliga la Llei de Transparència i per això s’ha decidit publicar les agendes polítiques, encara que la normativa no obliga a fer-ho”.

  Totes les administracions públiques, entitats del sector públic, òrgans constitucionals i els seus equivalents a nivell autonòmic, així com fundacions del sector públic, associacions constituïdes per administracions públiques o societats mercantils amb participació pública majoritària, estan obligades a complir la Llei de Transparència.

  És a dir, han de publicar la informació que la llei esmenta i, a més, respondre a les sol•licituds d'informació que presenten els ciutadans i ciutadanes. També hauran de publicar la informació prevista en la llei entitats privades com els partits polítics, sindicats, organitzacions sindicals i altres entitats que reben ajudes públiques.

  Subir