elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Professores de l’escola Vila Romana de Catarroja es desplacen a Holanda i Finlàndia

Professores de l’escola Vila Romana de Catarroja es desplacen a Holanda i Finlàndia
    MÁS FOTOS
    Professores de l’escola Vila Romana de Catarroja es desplacen a Holanda i Finlàndia - (foto 2)
    Professores de l’escola Vila Romana de Catarroja es desplacen a Holanda i Finlàndia - (foto 3)

    L'escola Vila Romana de Catarroja està desenvolupant el seu projecte CA1 Erasmus+ "Cap a la millora de la qualitat educativa a través de la innovació, creativitat i internalització de la pràctica docent''. Este projecte inclou el desplaçament de diverses professores a altres centres educatius d'Europa per a formar-se i aplicar el coneixement en la seua pròpia escola.

    El primer viatge es va efectuar del 18 al 22 de gener amb una activitat d'observació de bones pràctiques educatives. La mestra participant va ser Brega Peña. L'organització d'acolliment, Basisschool De Verwondering, va obrir les seues portes a i va mostrar el seu estil d'ensenyament. El centre públic es troba situat en Monnickendam, (Noord Holland). Duu a terme una metodologia molt innovadora per mitjà de l'ús d'ipad's. Els alumnes d'Infantil s'inicien utilitzant aplicacions senzilles, mentre que en Primària cada alumne compta amb un ipad.

    El segon viatge va ser a Rovaniemi, Finlàndia, del 15 al 19 de febrer. En este cas, va viatjar la mestra de música Sonia Ferrer. Va participar en un curs sobre el pensament crític i metodologies innovadores relacionades amb l'aprenentatge de les llengües.

    I el tercer viatge es va realitzar del 15 al 21 de maig, a Assen, Holanda. Maria Isabel Alonso, mestra d'anglés, es va desplaçar fins als Països Baixos per assistir a este curs sobre TIC, en el qual va rebre formació sobre diferents aplicacions i eines web 2.0, tals com Glogster, Prezi, Calameo, Movie Maker, Scratch, Viggio, QR project, entre unes altres.

    Tots els desplaçaments han estat molt enriquidors i fomenten la qualitat de l'educació. Progressivament s'aniran incorporant tots els coneixements apresos al dia a dia de l'escola.
    Est projecte CA1 es troba també actiu en la plataforma eTwinning, amb l'objectiu de difondre i compartir l'aprenentatge amb professors de tota Europa, ja que el projecte té una durada de dos anys i comptarà amb 7 desplaçaments.

     

    Subir