25 de octubre de 2020 25/10/20

L’Ajuntament col.labora amb el Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo

L’Ajuntament col.labora amb el Conservatori Professional de Música José Manuel Izquierdo - (foto 1)

  La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Catarroja ha obert una via de col.laboració amb el Conservatori Professional de Música de la localitat‬ 'José Manuel Izquierdo'. Inicialment, el consistori ha fet una aportació econòmica en vals que es poden canviar per instruments i materials relacionats amb la música per als guanyadors i guanyadores del II Concurs de Música de Cambra, organitzat pel centre el passat 21 de març. La intenció del consistori, però, és aprofundir en les relacions i que els alumnes destacats del cconservatori facen concerts en recintes municipals.

  L’alcalde de Catarroja i responsable de Cultura, Jesús Monzó, va assistir a les audicions del concurs, que per segon any consecutiu acull les interpretacions dels alumnes del conservatori al Teatre Auditori de Catarroja.

  Enguany els guanyadors i guanyadores del concurs han sigut en la modalitat A (els cursos més avançats), el trio format per Malena Benavent Gimeno al violí; Guillem Vega González, al violoncel i Joan Alòs Mínguez, al piano, que interpretaren les obres ‘Otoño porteño’ de A. Piazzola i ‘Danse Orientale’ de T. Bretón. En la modalitats B (els primers cursos) guanyà el duet format per Elena Gómez Gimeno al violoncel i Adrian Ferrer López al piano amb les obres ‘Requiebros’ de G. Cassadó i ‘Fantasy pieces Op.73’ de R. Schumann.

  El II Concurs de Música de Cambra s’enmarca dintre de les XIII Jornades Culturals que organitza el conservatori de Catarroja, en les quals també es va celebrar un Rally Musical, un concert en homenatge al profesor Jorge Gorris Asensi, l’espectacle SOUNCOOL sobre creativitat sonora i nous llenguatges contemporanis amb dispositius mòbils i un concert del cor de primer i segon d’Ensenyament Professional.

  Els diumenges als parcs

  La regidoria de Cultura també continua amb l’activitat ‘Els diumenges als parcs’ que recorre els parcs i jardins de Catarroja una vegada al mes. Al març va actuar un contacontes al parc de les Moreres. El 24 d’abril es representarà l’espectacle de titelles ‘Romeu i Julieta’ al parc de Paluzié i el mes de maig la plaça dels Furs acollirà l’espectacle Rumpeltitskin, en nan saltari.

  Subir