elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Catarroja s’estalvia vora 9000 euros enguany amb la reducció del sou de l’alcalde

L’Ajuntament de Catarroja s’estalvia vora 9000 euros enguany amb la reducció del sou de l’alcalde
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament de Catarroja s’estalvia vora 9000 euros enguany amb la reducció del sou de l’alcalde - (foto 2)

  Enguany l’Ajuntament de Catarroja s’estalviarà vora 9000 euros bruts amb la reducció del sou de l’alcaldia. El mes de juny i juliol, el nou alcalde encara ha cobrat el seu sou com a funcionari docent i no ha rebut cap quantitat del consistori, ja que la seua excedència per serveis especials ha entrat en vigor l’1 d’agost. Per tant, des de la constitució de l’Ajuntament, el 13 de juny, fins al final d’any , el consistori s’estalviarà 8.960’48 euros bruts. En concret, en este període, Jesús Monzó cobrarà 19.690’81 euros, mentre que l’anterior alcaldessa, Soledad Ramón, va percebre l’any passat 28.651’29 euros.

  Soledad Ramón cobrava un sou de 55.000 euros bruts a l’any, mentre que Jesús Monzó reb 45.000 euros bruts anuals.

  La quantitat estalviada es destinarà a la promoció turística, la conservació del patrimoni històric i el foment de la llengua i la cultura.

  En concret, s’invertirà en una partida de nova creació per a cobrir la promoció del municipì amb la finalitat que siga declarat ‘Municipi turístic’. En este capítol s’integren les accions promogudes per la regidoria de Turisme, de recompte de turistes que s’estan realitzant al llarg dels actes de les festes majors.

  El foment de la llengua i la Cultura també será altra de les partides de nova creació en les quals s’invertirà una part dels diners estalviats. Dintre de la política de la regidoria de Promoció lingüística, es preten organitzar un sopar popular en homenatge a Vicent Andrés Estellés en el qual es farà una lectura de poemes.

  Així mateix, també s’invertirà en la neteja, catalogació i inventari de les restes trobades a l’excavació de la Vila Romana de la població. Este patrimoni històric està en un magatzem de la Diputació, a Bétera, i no es pot exposar en el Museu de Prehistòria fins que que es faça este treball previ, el cost del qual assumirà l’Ajuntament. Es preten que estes restes formen part del futur Parc Arqueològic de la Vila Romana, que el consistori vol crear. En l’anterior legislatura, l’oposició ja havia denunciat l’estat de conservació d’estes peces a la fiscalia.

  Subir