13 de noviembre de 2019 13/11/19

L’Ajuntament de Catarroja recupera el Mundial 82

L’Ajuntament de Catarroja recupera el Mundial 82 - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament de Catarroja recupera el Mundial 82 - (foto 2)
  L’Ajuntament de Catarroja recupera el Mundial 82 - (foto 3)

  L'Ajuntament de Catarroja ha recuperat la titularitat municipal del camp de futbol Mundial 82 després d’haver convocat hui a la Federació Espanyola perquè li féra entrega de les instal·lacions i que no s’haja presentat. L’alcalde, el regidor d’Esports, la secretària del consistori i els tècnics municipals s’han vist de nou obligats a entrar al camp i prendre esta decisió ja que la Federació, novament, no ha comparegut i, de moment, continua sense assumir les deficiències que presenten les instal·lacions.

  El consistori recupera així el Mundial 82 després que la Federació haja tingut la concessió de les instal·lacions durant 32 anys, dos més del que estipulava el termini d’entrega a l’Ajuntament, marcat per al 14 de juny de 2014.

  L’Ajuntament es va vore obligat a requerir a la Federació a què tancara el camp pels greus danys que pateixen les instal.lacions i pel risc que suposa per al públic i els usuaris, després que ho posara de manifest l’auditoria que el consistori va encarregar per a conéixer quin era l’estat de conservació del camp a l’hora de recuperar les instal.lacions, cedides des de 1984 a la Federació Espanyola de Futbol (amb ús preferent per part del Catarroja C.F).

  Després de recuperar el camp, el consistori, té la voluntat ferma de reobrir les instal.lacions el més ràpid possible. Per això, abans de conéixer els resultats de l’auditoria ja havia previst una partida de 50.000 euros en inversions al camp, que es va aprovar en l’últim ple extraordinari. Una quantitat que es complementarà amb altres inversions més per tal de treballar perquè les instal.lacions puguen obrir-se la pròxima temporada.

  L’Ajuntament va cedir la superfície municipal el 28 de juny de 1984 a la Federació Espanyola de Futbol per a la construcció i explotació del camp durant 30 anys, amb la qual cosa, les instal.lacions s’havien d’haver tornat al consistori en perfecte estat de conservació el 27 de juny de 2014. Des de juliol de 2015, el nou equip de govern ha enviat tres requeriments a la Federació perquè certificara l’estat de conservació del camp i el retornara a l’Ajuntament en bones condicions. Cap dels tres requeriments ha tingut contestació. És per això que el consistori va encarregar una auditoria per a conéixer quina era la situació de les instal.lacions. Una auditoria que ha posat damunt la taula que la Federació no ha realitzat el manteniment adequat durant tot este temps i que ha deixat que les instal.lacions es deterioren fins al punt d’haver-lo de clausurar. Hui s’havia convocat novament a la Federació perquè, en esta ocasió, féra entrega del camp a l’Ajuntament definitivament, però, de nou, no s’ha presentat i no ha volgut assumir els desperfectes que presenta el camp.

  ocultar
  L’Ajuntament de Catarroja recupera el Mundial 82
  Subir