elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament de Catarroja insta a la Mancomunitat de l’Horta Sud a paralitzar el contracte dels foto-rojos

 L’Ajuntament de Catarroja insta a la Mancomunitat de l’Horta Sud a paralitzar el contracte dels foto-rojos
  MÁS FOTOS
   L’Ajuntament de Catarroja insta a la Mancomunitat de l’Horta Sud a paralitzar el contracte dels foto-rojos - (foto 2)

  L’Ajuntament de Catarroja ha sol·licitat a la Mancomunitat de l’Horta Sud que paralitze l’execució del contracte amb l’empresa que gestiona els foto-rojos davant la disparitat de criteris en 8 sentències emeses per diversos jutjats que s’han pronunciat sobre recursos que han presentat particulars sancionats per creuar semàfors en roig.

  En concret, davant els recursos presentats per conductors denunciats, els jutjats número 1 i 2 de Catarroja i Massanassa han estimat que el procediment sancionador és correcte i legal, mentre que el jutjat número 3 de Catarroja ha emés sis sentències a favor dels conductors que han recorregut la sanció i afirma que és necessari el control metrològic de les càmeres.

  Davant esta discrepància judicial, l’Ajuntament de Catarroja creu que hi ha dubtes suficients per a sol·licitar a la Mancomunitat de l’Horta Sud que paralitze l’execució del contracte amb l’empresa adjudicatària fins que no existisca la seguretat de què el procediment sancionador és correcte. Per això, l’Alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, no signarà a partir d’este moment cap resolució que permeta continuar amb les sancions als conductors afectats.

  Fins ara, tots els informes demanats per l’Ajuntament a diversos organismes avalaven la legalitat del sistema de foto-rojos, per això el consistori no havia sol·licitat la paralització de l’execució del contracte, ja que això podria suposar una indemnització a l’empresa concessionària molt elevada. Ara bé, només conéixer que hi ha sentències en contra del procediment sancionador i que per tant, es posa en dubte la seua validesa, l’Ajuntament no continuarà signant cap resolució d’eixe procediment que permet multar als ciutadans i ciutadanes.

  Prèviament, l’Ajuntament ja havia demanat en desembre de 2015 (en funció dels canvis d’ubicació que permet el contracte) a l’empresa concessionària que traslladara quatre de les sis càmeres a altres ubicacions menys conflictives i que mantenira tan sols dues per la proximitat a centres educatius. De moment però, l’empresa no ha traslladat cap d’elles. Un motiu més per a demanar a la Mancomunitat de l’Horta Sud que estudie si hi ha incompliment de les condicions per part de l’empresa i si això és motiu de rescissió del contracte.

  Per tot això, s’ha sol·licitat al president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, que convoque una Junta de Govern extraordinària en la qual decidisca la paralització de l’execució del contracte de foto-rojos que afecta a diverses poblacions i perquè presente el recurs de casació al Tribunal Suprem amb l’objectiu de conéixer si el procediment sancionador és legal o no, davant els criteris discrepants de diversos jutjats.

  Subir