elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Catarroja retirarà les plaques en les qual apareguen càrrecs imputats o condemnats per corrupció

Catarroja retirarà les plaques en les qual apareguen càrrecs imputats o condemnats per corrupció

  L'Ajuntament de Catarroja retirarà les plaques d’edificis municipals que hagen sigut inaugurats per càrrecs polítics imputats o condemnats per corrupció. La Junta de Govern ha decidit revisar totes les plaques d’inauguració de la població i prescindir d’aquelles en les quals apareguen els noms dels qui estiguen relacionats amb casos de corrupció.

  En els pròxims dies es procedirà a retirar la placa que commemora la inauguració de la piscina coberta de Catarroja en la qual apareix el nom de l’anterior president de la Diputació de València, Alfonso Rus, investigat en l’operació Taula. Rus va inaugurar les noves instal.lacions de Les Barraques el 27 de novembre de 2014, després que la Diputació aportara una subvenció de 100.000 euros.

  Prèviament, el passat 16 de juny, només es va realitzar el canvi de govern a l’Ajuntament, també es va retirar la placa de la inauguració de les noves dependències de la policia local, a la qual va assistir l’anterior conseller de Governació, Serafín Castellano, investigat per presumptes irregularitats en els contractes per a l’extinció d’incendis.

  No es faran inauguracions

  L’actual equip de govern, format per Compromís I PSOE, està preparant un codi ètic aplicable als càrrecs públics del consistori que proposarà, entre altres coses, prescindir dels actes d’inauguració i, per tant, deixar de col.locar plaques commemoratives. El codi ètic també ha sigut compartit amb l’oposició per tal de consensuar les mesures.

  Per a l’equip de govern de Catarroja, el treball “es fa dia a dia i dóna els seus resultats, però és l’obligació dels càrrecs públics escollits a les urnes, no cal fer un exercici d’exhibició política cada vegada que s’inaugura un edifici o qualsevol altra instal.lació”.

  “No tolerarem que el nom de cap persona que estiga vinculada amb casos de corrupció estiga en infraestructures del nostre poble. Eixa època ja ha passat i no volem tindre cap símbol que ens recorde a determinades pràctiques que han fet tant de mal a les nostres institucions”, afegeixen.

  Subir