5 de marzo de 2021 5/3/21

Catarroja fa un reconeixement institucional a la comissió “Un tall d’empastradors” de l’associació Fòrum Catarroja

  L’Ajuntament de Catarroja reconeixerà el mèrit per la defensa de la cultura popular i les tradicions dels catarrogins a la comissió “Un tall d’empastradors” de l’associació Fòrum de Catarroja.

  En un acte institucional, obert a la ciutadania, que se celebrarà en el saló de plens el dia 8 d’octubre, a les 20 hores, la corporació agrairà al col.lectiu el treball que ha fet per organitzar la celebració del centenari de la creació de la banda El Empastre.

  La comissió ha impulsat la projecció pública de la banda còmica i ha organitzat, en col.laboració amb el consistori, els actes que s’han celebrat en 2015, l’any del centenari de la fundació de El Empastre. Per això, amb el vistiplau de tots els grups polítics, l’Ajuntament vol agrair el seu treball i reconéixer el seu paper com a dinamitzadors de la cultura popular de la població.

  La banda còmica El Empastre va nàixer en 1915 a Catarroja. Va actuar en teatres, circs, places de bous, ràdios i televisions i va recórrer les principals ciutats d’Europa fins arribar a Sudamèrica i Estats Units.  Tenia un peculiar estil que combinava la música amb l’humor.   L’any 2000 es va disoldre.

  Enguany s’ha organitzat una exposició que recorda la seua trajectòria, s’ha editat un llibre i les bandes de música de la població l’han homenatjat en diverses ocasions. De fet, en el pregó de les festes es va projectar un audiovisual dedicat a El Empastre. 

  Este serà el primer any en el qual se celebrarà un  acte institucional amb motiu del dia 9 d’octubre a Catarroja. I en este cas serà “Un tall d’empastradors” el col.lectiu reconegut. La iniciativa es repetirà els pròxims anys i es crearà una comissió que decidirà qui serà homenatjat amb motiu de la celebració del dia dels valencians , per treballar en benefici de la cultura, la llengua o les tradicions de Catarroja.   

   

   

   

  Subir