elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Catarroja pinta alguns bancs públics amb els colors del moviment LGBT

Catarroja pinta alguns bancs públics amb els colors del moviment LGBT

  Els bancs de Catarroja tenen els colors de l’arc de Sant Martí. És la iniciativa de l’Ajuntament de Catarroja per a contribuir a reivindicar els drets del col·lectiu de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Persones Transgènere amb motiu de les celebracions del Dia Internacional de l’orgull LGBT.

  El consistori ha decidit colorejar 5 bancs ubicats a la plaça Major, l’estació de RENFE, el Poliesportiu municipal, el centre de salut i l’Escola d’Adults, per ajudar a normalitzar i integrar les reivindicacions d’una part de la societat que encara hui en alguns àmbits pateix discriminació. Més enllà del simbolisme, els responsables municipals també creuen que esta iniciativa és estètica i aporta color i alegria al mobiliari públic municipal.

  Catarroja vol així fer visible sense complexes la seua adhesió a la defensa de la normalitat perquè cap persona haja d’avergonyir-se del que és, qualsevol que siga el seu sexe, orientació sexual o identitat sexual.

  L’equip de govern ha convocat a tots els partits de la corporació municipal perquè es facen una fotografia en un dels bancs pintats i d’esta manera donen suport a la visibilització i normalització de la diversitat sexual. En concret, se’ls ha citat en el banc situat a la plaça Major. Finalment, en la fotografia han aparegut els regidors de Compromís, PSOE, Guanyar i Ciudadanos.

  Així mateix, també s’ha penjat la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí en el balcó de l’Ajuntament que estarà present fins al dia 28 de juny, el dia en què se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGBT.

  Subir