28 de febrero de 2021 28/2/21

Catarroja inicia els tràmits per reconéixer Antonia Mir com a filla predilecta de la vila

Catarroja inicia els tràmits per reconéixer Antonia Mir com a filla predilecta de la vila  - (foto 1)

  La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Catarroja ha iniciat els tàmits per reconéixer la pintora Antonia Mir com a filla predilecta de la vila. L'alcalde de Catarroja i regidor de Cultura, Jesús Monzó, ha sigut designat instructor per a incoar l'expedient que justificarà l'elecció de l'artista catarrogina. En el document s'acreditaran els mèrits necessaris per a atorgar esta distinció a Antonia Mir. Una vegada l'expedient s'haja completat, la proposta passarà pel plenari per a la seua aprovació definitiva.

  Per a Jesús Monzó, és necessari "reconéixer el treball de tota una vida d'una catarrogina que ha sigut una excel.lent ambaixadora del nostre poble en el pannorama pictòric i cultural". "Antonia Mir també ha treballat per promocionar els joves artistes durant anys i compta amb un museu d'un gran valor a Catarroja", ha afegit, "és per tot això que volem que el seu nom quede lligat per sempre a la cultura de Catarroja".

  Una dilatada carrera

  Antonia Mir és acadèmica de la Reial Acadèmia de les Arts San Carlos de València. Ha sigut catedràtica de dibuix en diversos instituts de batxillerat. Ha sigut becària de la Casa Velázquez de Madrid en dues ocasions i també en prestigioses acadèmies i universitats de París i Venècia.

  La pintora també patrocina el premi Milagros Mir de Pintura de l'Ajuntament de Catarroja des de 1994, una iniciativa que ha ajudat a potenciar la carrera de desenes de joves artistes, molts d'ells ja consolidats. A més, Catarroja compta des de 2007 amb el museu que duu el nom de la pintora i que exposa bona part de la seua obra.

  L'artista també presideix la fundació Antonia Mir que recentment ha signat un conveni de col.laboració amb la Universitat de València per a desenvolupar activitats culturals i que repercutirà de manera molt profitosa per a Catarroja.

  Subir