15 de noviembre de 2019 15/11/19

Catarroja dóna suport al projecte “Del Camp a l’Escola” per a impulsar els menjadors escolars ecològics

Catarroja dóna suport al projecte “Del Camp a l’Escola” per a impulsar els menjadors escolars ecològics - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Catarroja dóna suport al projecte “Del Camp a l’Escola” per a impulsar els menjadors escolars ecològics - (foto 2)

  La Unió de Llauradors i el Grupo CAPS (grup valencià d'empreses que desenvolupa serveis per a les administracions públiques, empreses i particulars, entre ells menjadors), amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i Escola Valenciana, desenvoluparan a Catarroja un projecte pioner anomenat “Del camp a l’escola” que pretén impulsar la implantació dels aliments ecològics, fonamentalment fruites i verdures de proximitat, en els menjadors escolars de la Comunitat Valenciana.

  El projecte es desenvoluparà fins a juny de manera pilot en tres col·legis de la Comunitat Valenciana, un d’ells el CEIP Jaume I de Catarroja. Els altres dos col·legis estan situats a Almenara i Alcoi.
  L'objectiu d'este projecte pioner és molt ambiciós ja que pretén millorar l'alimentació dels escolars amb fruites i verdures ecològiques, potenciar l'economia local, crear ocupació en les zones rurals i preservar el medi ambient i els sòls, ja que no s'empren productes químics en els cultius.

  Totes les entitats que participen en el projecte han sol·licitat la implicació i col·laboració institucional de les administracions públiques valencianes per a fer possible que “s'estenga a més col·legis el pròxim any perquè resulta molt més barata la prevenció a l’hora d’implantar hàbits alimentaris més saludables entre els més menuts amb els productes ecològics”.

  A la presentació del projecte hui a l’Ajuntament de Catarroja han assistit el secretari general de La Unió de Llauradors, Ramón Mampel; el gerent de Grupo Caps, Jesús Molina; el cap d’àrea de Gestió Econòmica de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Raúl Nicolás; el president d’Escola Valenciana i director del CEIP Jaume I, Vicent Moreno; l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i la regidora d’Educació Núria Blanch.

  ocultar
  Catarroja dóna suport al projecte “Del Camp a l’Escola” per a impulsar els menjadors escolars ecològics
  Subir