elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Catarroja crea un Consell Ciutadà per a planificar les festes

Catarroja crea un Consell Ciutadà per a planificar les festes

    L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Festes, ha creat un Consell Ciutadà per a definir les línies que marcaran totes les festes de la localitat. Amb la voluntat de potenciar la participació ciutadana, el govern municipal pretén implicar als col.lectius que participen en els festejos i a la ciutadania en general per a planificar els actes que es programen. Es tracta de dissenyar unes festes que siguen el més paregut al que els veïns i veïnes de Catarroja desitgen.

    En un primer moment, el Consell estarà format per les associacions i col.lectius del poble. Hi participaran les falles, les bandes de música, les corals musicals, les associacions esportives, els col.lectius culturals, els Moros i Cristians, etcètera. Posteriorment, l’organisme s’obrirà a la participació de qualsevol ciutadà o ciutadana que vulga aportar la seua opinió. La regidoria de Festes crearà els instruments necessaris perquè açò es puga dur a terme.

    La voluntat de l’Ajuntament és empoderar als veïns i veïnes de Catarroja perquè decidisquen quina classe de festes volen, quin calendari és el més adequat i quins actes són els seus preferits. El regidor de Festes, Alejandro García, vol “escoltar la opinió de tots i totes perquè les decisions a l’hora de preparar les festes siguen el més participatives i consensuades possible”. D’esta manera “el poble ens dirà als polítics, i no a la inversa, què és el que volen per a les festes”.

    Subir