elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Catarroja convocarà per primera vegada uns premis per a donar suport a les iniciatives emprenedores i les trajectòries empresarials

Catarroja convocarà per primera vegada uns premis per a donar suport a les iniciatives emprenedores i les trajectòries empresarials

  L’Ajuntament de Catarroja convocarà per primera vegada uns premis per a donar suport a les iniciatives emprenedores i a les trajectòries empresarials més destacades de la localitat. Ho ha anunciat la regidora d’Impuls Econòmic, Lorena Silvent, que ha afegit que s’està preparant la cessió d’espais al mercat municipal per a desenvolupar projectes per part dels joves emprenedors. La regidora ha destacat que l’Ajuntament “vol ajudar en l’inici de la posada en marxa dels negocis” per a potenciar l’economia local.

  Silvent ha llançat estes propostes en el transcurs de la primera jornada empresarial “Catarroja Innova”, organitzada per la regidoria d’Impuls Econòmic, que s’ha celebrat al llarg de tot el dia al Teatre Auditori de Catarroja. La jornada ha començat amb un desdejuni de treball al qual han assistit el director general d’Economia, Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, Francisco Álvarez, el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Jorge Fernández Bielsa, el president de Caixa Popular, Benet Delcán, el director general de Florida Grup Cooperatiu, Enric Luján, i representants d’entitats com CEEI, Lanzadera, CIPFP, ASECA o ACYPE, entre altres organitzacions empresarials i comercials. Tots ells han compartit taula amb desenes d’empresaris i comerciants que han participat en la dinàmica preparada pel laboratori d’innovació Valencia Lab amb l’objectiu d’analitzar les oportunitats de negoci i les dificultats per a dur-les a terme a Catarroja i la comarca de l’Horta Sud.

  El director general d’Economia , Emprenedoria i Cooperativisme, Francisco Álvarez ha apostat per desenvolupar línies polítiques vinculades amb l’Economia del Bé Comú i perquè els beneficis empresarials tinguen en compte els resultats socials. “Cap empresa és productiva si no és social”, ha puntualitzat.

  Posteriorment s’ha celebrat una conferència per a divulgar els suports a la innovació que s’ofereixen des d’entitats públiques o privades. Han explicat els seus models de treball el

  laboratori Valencia Lab, el projecte Lanzadera, el CEEI i Caixa Popular, que han dirigit el discurs cap a les vies de finançament accesibles als emprenedors. A l’acte han asistit estudiants de
  l’Institut Berenguer Dalmau i d’altres centres educatius de Catarroja, així com nombrosos comerciants de la localitat.

  Suport al Comerç

  La vesprada ha començat amb l’exposició del director general de Comerç i Consum, Ignasi Costa, que ha presentat les noves línies polítiques per a les empreses comercials que es traduiran en la nova llei de Comerç Sostenible que prepara la Conselleria d’Economia, que incentivarà les ajudes publiques als negocis locals.

  La Cambra de Comerç de València també ha realitzat un taller destinat als comerciants en el qual s’han proposat eines de participació i creativitat que permeten gestionar projectes d’innovació als comerços.

  La jornada ha acabat amb una taula redona en la qual s’han presentat diverses experiències empresarials que s’han convertit en projectes d’èxit a la comarca de l’Horta Sud. Han exposat la seua trajectòria les empreses Net Llar, Antiga Artesana i Urban Shop.

  Amb la celebració de la primera jornada “Catarroja Innova” l’Ajuntament tracta d’obrir nous camins per a potenciar l’economia local i comarcal i apostar així per sinèrgies que desemboquen en la creació d’empreses i de llocs de treball. El consistori continua obrint vies de col.laboració amb administracions publiques, organitzacions empresarials, empreses i comerciants per a treballar conjuntament a l’hora d’incentivar el teixit productiu i l’ocupació.

   

  Subir