18 de noviembre de 2019 18/11/19

Catarroja celebra la setmana del Medi Ambient i el reciclatge

Catarroja celebra la setmana del Medi Ambient i el reciclatge - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Catarroja celebra la setmana del Medi Ambient i el reciclatge - (foto 2)

  Catarroja es converteix durant tota la setmana en un aparador d’activitats al voltant del Medi Ambient i el reciclatge. La població acull la campanya de sensibilització mediambiental dirigida a la comunitat educativa “Recicla’t, Recica’l, Recicla-ho”, organitzada per la regidoria d’Educació. Es tracta d’una campanya en la qual participen 12 centres educatius, el conservatori de la localitat i les bandes de música (La Unió Musical i l’Artesana), entre altres col.lectius vinculats a la defensa mediambiental.

  El principal projecte és la creació de tres aplicacions mòbils per a desenvolupar la iniciativa educativa dirigida a concienciar sobre el reciclatge, que està duent endavant l’Intitut d’Educació Secundària Berenguer Dalmau.

  Les aplicacions, accesibles des de dispositius mòbils, permeten l’accés a informació sobre diferents temàtiques a través de la realitat augmentada, rutes de geolocalització i un mural de les activitats realitzades als centres. Paral.lelament, s’estan fent xerrades per a explicar als alumnes el funcionament de les aplicacions.

  Als centres educatius també s’estan realitzant enquestes sobre reciclatge i recollida d’excrements d’animals domèstics. Així mateix s’han adquirit contenidors de reciclatge per a fer posible esta pràctica sostenible als patis i a les aules. En esta mateixa línea, els escolars visitaran l’Ecoparc de Catarroja i el centre de La Florida Secundària (on s’han elaborat maquetes de refugis bioclimàtics) per entendre des del principi fins al final el procés de reciclatge.

  Al llarg de la setmana , la comunitat educativa de Catarroja també visitarà diverses exposicions relacionades amb el reciclatge i el medi ambient, entre elles, la mostra de l’empresa “Cicloplast” ubicada a la sala d’exposicions de l’Ajuntament; l’exposició “Desarrollo soste… qué? ubicada a l’Escola d’Adults; la mostra sobre instruments musicals realitzats amb material reciclat, organitzada i ubicada a la seu de la banda la Unió Musical, i altres propostes expositives.

  Del camp a l’escola

  Altra de les activitats destacades és la presentació dimecres a la sala multiusos de l’Ajuntament del projecte “Del camp a l’escola”, una iniciativa de la qual és centre pilot el col.legi Jaume I de Catarroja i que incentiva la presència de productes ecològics als menjadors escolars.

  Més de 250 escolars també fan dimecres una visita en bicicleta al Port de Catarroja on assistiran a un concert de les bandes juvenils de l’Artesana i la Unió Musical. Els alumnes del conservatori de Catarroja també tocaren dimarts al parc de Paluzié.

  Les activitats de la setmana del Medi Ambient i el Reciclatge es completen amb un concurs de fotografia, visites al Centre Integral Públic de Formació Professional , contacontes i altres iniciatives que converteixen a Catarroja en una referència sobre la temática durant estos dies.

  ocultar
  Catarroja celebra la setmana del Medi Ambient i el reciclatge
  Subir