18 de enero de 2021 18/1/21

Agrupacions de 4 comunitats autònomes es presenten al II Certamen de bandes de Música Vila de Catarroja

Agrupacions de 4 comunitats autònomes es presenten al II Certamen de bandes de Música Vila de Catarroja - (foto 1)

  La Associación banda de Música de Calasparra, la Societat Musical ‘La Constància’ de Moixent i el Centre Musical Instructiu de Yátova seran les bandes que participaran en el II Certamen de Bandes de Música ‘Vila de Catarroja, que se celebrarà el pròxim 30 d’octubre al Teatre Auditori de la localitat.

  Hui s’ha celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament el sorteig per a decidir quines agrupacions competirán en la prova de caràcter estatal a la qual s’han presentat 8 agrupacions de 4 comunitats autònomes diferents.

  En concret, s’han inscrit la Societat Musical 'La Constància' de Moixent, la Banda Municipal Olcadia, de Ocaña (Toledo), el Centro Instructivo Musical 'Santa Cecilia' de Yátova, la Asociación Banda de Música de Calasparra (Murcia), la Societat Filarmònica Unió Musical d’Agost, Sociedad Filarmónica Unión Musical de Agost, la Societat Artístico-Musical Picassent, la Unión Musical Cartagonova, de Cartagena (Murcia) i la Asociación Músico-Cultural de Concierto Joaquín Turina, de Estepa (Sevilla). La Unión Musical Cartagonova, de Cartagena (Murcia) serà la primera suplent.

  Per segon any consecutiu el Teatre Auditori de la localitat acollirà les actuacions de tres agrupacions d’àmbit estatal i una convidada, en este cas la Unió Musical de Catarroja. És la primera edició en la qual es presenten agrupacions de fora de la Comunitat Valenciana, el que situa el nom de Catarroja en el pannora musical estatal, al nivel dels millors festivals del país.

  Les bandes hauran d’interpretar una obra obligada “Divertiment per a banda” del compositor catarrogí Francisco A. Bort Ramón, un pasdoble de presentació d’un autor catarrogí i una peça de lliure elecció. Prèviament al concert hi haurà una desfilada no puntuable per l’avinguda de la Diputació que acabarà al TAC.

  Per a l’organització del certamen s’ha constituït un comité d’assessorament format per professionals de prestigi. L’integren Francisco Salanova, Lluís Marzal, Pasqual Peris i Santiago Marzal. El jurat estarà format per Francisco A. Bort Ramón, Pablo Sánchez Torrella I Beatriz Fernández Aucejo, tots ells músics de reconeguda trajectòria.

  El concurs té una important dotació econòmica. El primer premi serà de 6000 euros, el segon de 3500 i el tercer de 2000. L’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, pretén potenciar el paper de les societats musicals com un del nexes vertebradors de la nostra societat i cultura, i situar el nom de Catarroja com un dels referents de la música a nivel estatal. De fet, la localitat compta amb una llarga trajectòria musical, amb agrupacions musicals, compositors i instrumentistes destacats que han divulgat el nom del poble en els àmbits més prestigiosos arreu del món.

  Èxit del SIFASOL

  D’Altra banda, la regidoria de Cultura ha valorat molt positivament la cinquena edició del festival musical SIFASOL que es va celebrar la setmana pasada. Al llarg de cinc dies centenars de persones han passat per la plaça de la Llotgeta per assistitir a actuacions d’un gran nivell.

  També és la segona vegada que la regidoria de Cultura col·labora amb la de Política Lingüística per a organitzar la Nit Estellés que ha tingut una acollida fràncament bona, amb l’actuació de Borja Penalba i Francesc Anyó.

  Enguany per primera vegada el SIFASOL s’ha celebraten juliol, fora de les festes majors i la voluntat és mantindre esta decisió per no concentrar totes les activitats als festejos., ja que enguany es tornarà a recuperar el festival de bandes de música durant les festes, en el qual participaran les bandes del poble (la Unió Musical i L’Artesana) i altres convidades.

  Per al regidor de Festes i alcalde, Jesús Monzó, “cal traure al carrer la cultura i fer partíceps als ciutadans i ciutadanes de Catarroja” com de fet ho han sigut en les diferents actuacions del SIFASOL.

  Subir