25 de noviembre de 2020 25/11/20

EU presentarà una moció per eliminar el conveni de cessió de policies locals entre Castelló i Borriana

  La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha anunciat avui que el seu grup presentarà una moció per eliminar el conveni de cessió de policies locals entre Castelló i Borriana: “Des d'Esquerra Unida, creiem que la cessió de policies locals de Castelló per a Borriana planteja moltes preguntes. D'entrada, ens agradaria saber per quin motiu es va haver de fer aquest conveni per enguany, quan, fins llavors, havia sigut la mateixa policia local de Borriana la que havia cobert aquest servei. Per tant, només n'hi ha dues opcions: O bé feien falta més policies en anys anteriors i la regidora responsable de la policia local de Borriana va ser una irresponsable, o bé no feia falta i el conveni respon a altres interessos”.

  En aquest sentit, la regidora va voler fer referència a aquests altres interessos que podrien existir al conveni: “Aquest conveni amaga altres qüestions d'importància, donat que es va fer justament després que l'Ajuntament de Borriana no pogués arribar a cap acord amb la seua policia per tal de cobrir les necessitats de seguretat pública generades pel festival de música Arenal. Per tant, podríem estar davant d'un cas de dúmping laboral, on l'Ajuntament de Borriana, per tal de no respectar els drets laborals de la seua policia, contracta a una altra policia local que li surt més barata. Aquesta és una pràctica il·legal a l'empresa privada i que, fins aquests moments, resultava inèdita en l'àmbit de les institucions públiques, i que per aquest motiu cal frenar com més aviat millor”.

  De la mateixa forma, la representant d'esquerres va voler fer referència a altra de les qüestions de fons que es plantegen en aquest conveni: “Un altre dels temes de fons que es plantegen en aquest conveni i que és un dels motius fonamentals del recurs presentat per Comissions Obreres és el fet que es parla de “comissionar uns serveis” enfront del concepte legal de la “comissió de serveis”. En una comissió de servei, estem davant d'un cas on, davant una necessitat excepcional, l'administració trasllada a un treballador d'una administració o centre a un altre, passant a dependre d'aquest segon centre o administració. El que amb això pretén l'Ajuntament de Borriana, amb la benedicció del nostre consistori, és poder cobrir qualsevol necessitat puntual que puga tindre el seu Ajuntament en els treballadors públics més barats que puga trobar, i això considerem que és una aberració que atempta contra els drets dels treballadors i treballadores i que, per tant, no volem que tinga el suport del nostre Ajuntament”.

  Per últim, Carmen Carreras va voler fer referència a altres qüestions que criden molt l'atenció dins d'aquest conveni: “N'hi ha dues coses que criden fortament l'atenció. La primera és la increïble velocitat en la qual es va tramitar aquest conveni, on des de la primera sol·licitud el dia 11 de juliol de les necessitats de policies de l'intendent principal de policia de Borriana fins a la firma del conveni entre els dos ajuntaments només passen 13 dies, en el que deu haver sigut el conveni més ràpid de la història. Però, n'hi ha una segona cosa encara més significativa: El mateix dia 24 de Juliol que es va signar el conveni, els serveis jurídics de Borriana van dir que “no pot emetre's informe favorable” en relació a aquest conveni per no tindre suport legal. Tot i així, ambdós alcaldes van ratificar aquesta aberració jurídica que és també un atemptat contra els drets dels treballadors i treballadores de les administracions públiques. Per aquest motiu, aquest dilluns demanarem l'informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament de Castelló per comprovar si anava en el mateix sentit que el de Borriana, el qual demostraria que al PP el preocupa ben poc la legalitat si pot retallar una mica més les condicions dels treballadors i treballadores. I això nosaltres no ho anem a consentir”

   5 comentarios
  Salvador de los oprimidos
  Salvador de los oprimidos
  03/12/2014 03:12
  Desde aquí se oyen los latigazos y los quejidos

  OOOOhhh, que gran atropello. Cobrar todas las horas del arenal sound a 22 euros (5 euros más por hora de lo normal) y encima cobrar productividad. Que venga la ONU y las hermanas de la caridad a recoger a estos pobres y maltrechos funcionarios que ADEMÁS del sueldo se llevan casi 180 euros por 8 horas de trabajo, multiplicado por los turnos que hacen (eso si es hacer caja, eh?). Esto debería estar castigado como crimen de guerra, ooooh Pallardó la opresora, ooohh, ohhhh que dolor y cuanta injusticia, se ven regueros de sangre de los oprimidooooos y los latigazos en sus pobres y desnudas espaldaaaaaaas, sálvelos EU, oh salvadores de los desheredados. Y el ciudadano de a pie a pagaaaaaaar y a callaaaar. Venga ya hombre, iros por ahí!!!

  Subir