elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

EU presenta una declaració institucional en suport a la vaga de Telecos

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha manifestat avui el complet suport de la seua formació a la vaga indefinida dels treballadors autònoms de Movistar, així com pels tècnics de l'empresa, a Castelló: “Des d'Esquerra Unida tenim clar que el nostre lloc és al costat dels treballadors i treballadores que estan vivint una situació absolutament precària a causa de les imposicions de les seues empreses, tant de Movistar com de les subcontractes que operen per aquesta. En aquest sentit, cal advertir que majoritàriament estem parlant de falsos autònoms i autònoms dependents obligats a registrar-se a la Seguretat Social com a tals per les empreses subcontractades, el qual en una empresa que va enregistrar l'any passat uns beneficis de 3.001 milions d'euros és vergonyós”.

    En aquest sentit, la regidora va voler anar més enllà, donant suport a les protestes concretes: "Esquerra Unida de Castelló comparteix les denúncies expressades sobre la precarietat de les condicions laborals, incloses jornades molt superiors als límits establerts per la legislació. A més, estem també d'acord en la reivindicació dels afectats perquè hi haja una regulació del sector i es perseguisca la competència deslleial que apliquen les diferents contractes, que es tradueix en l'increment de la precarietat, amb les seues conseqüències sobre la salut i la seguretat en el treball, així com un important descens dels salaris. En aquest punt, cal explicar que els i les treballadores denuncien condicions de treball de "semi-esclavitud", amb salaris que no superen els 700 euros al mes i on, a més, les contractes no paguen els desplaçaments fins a la llar dels clients de l'empresa, sufragant aquestes despeses els treballadors de la seua butxaca”.

    A més, la representant d'esquerres ha volgut parlar de les condicions concretes que han portat a la vaga: “Davant aquestes condicions de treball i davant l'amenaça de rebaixar encara més els barems de pagament en el pròxim contracte de Movistar amb les diferents subcontractes, Esquerra Unida trasllada també el seu total suport a les exigències expressades pels afectats sobre derogació del contracte mercantil, jornades laborals de vuit hores, igualtat de condicions en contractes i subcontractes, salari base brut mínim de 2.008 euros, a més d'incorporació en plantilla dels autònoms i personal subcontractat. El que no pot ser és que avui dia una empresa com Movistar aplique diferents salaris per la mateixa feina, que és el que està passant ara mateixa”.

    Per últim, Carmen Carreras ha volgut valoritzar la feina dels treballadors i treballadores de Telecos: “El sector de les telecomunicacions, al qual es troba Telecos, així com altres vinculats a activitats punteres en el desenvolupament tecnològic, cal garantir la professionalització enfront de les apostes per la precarització i això implica respectar els drets dels treballadors i treballadores. Es tracta d'avançar de manera concreta cap a un nou model productiu que puga ser la base d'un tipus de desenvolupament sostenible que assegure llocs de treball dignes i de qualitat, i no imposar, com vol fer el PP, un model basat en serveis barats amb sous de misèria".

    Subir