elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Nomdedéu reclama al Conseller de Sanitat que la Conselleria aboni el deute del Provincial de 2013

    El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló i membre del consell de govern de l'Hospital Provincial ha reclamat avui al Conseller de Sanitat que el seu departament abone 9 euros de deutes de 2013 del consorci hospitalari. Nomdedéu ha recordat que aquest import es deriva de l'insuficient model de finançament del consorci , a més de la mala gestió d'anteriors etapes.

    "Hem constatat que el sistema de finançament del Provincial , a més d'insuficient , és injust , en comparació amb el sistema de finançament general dels hospitals públics de la Comunitat" , afirma Nomdedéu . De fet , segons el responsable nacionalista , " si el Provincial tingués el mateix sistema de finançament de la resta d'hospitals , rebria 14 milions d'euros anuals més , el que serviria per compensar el dèficit de pagament de medicaments que arrossega el Provincial".

    D'altra banda, Nomdedéu ha subratllat el punt d'inflexió produït després de l'arribada del nou equip econòmic del Provincial, que ha aconseguit tancar 2014 sense deutes, enfront de l'exercici anterior , que suma 9 milions de deutes Per això , ha mostrat la seva sorpresa pel fet que s'hagi decidit 'salvar ' precisament a l'antic responsable econòmic , Miguel Llorens , de la baixada generalitzada de sous dels directius del Consorci . Tant és així que ha demanat un informe jurídic que aclarisca aquesta excepcionalitat que, a primera vista , sembla arbitrària.

    Subir