11 de abril de 2021 11/4/21

L'Esquerra de Castelló exposa el seu Pla d'Emergència Social

L'Esquerra de Castelló exposa el seu Pla d'Emergència Social - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L'Esquerra de Castelló exposa el seu Pla d'Emergència Social - (foto 2)

  Andrés Martínez, candidat de l'Esquerra de Castelló a l'alcaldia, ha presentat avui el seu programa d'emergència social per a després de les eleccions: “Des de l'Esquerra de Castelló considerem com una qüestió prioritària l'elaboració i aplicació d'un Pla d'Emergència Social als 100 primers dies de govern. La situació d'emergència social és innegable, i cada cop són més les famílies que viuen sense cap ingrés mentre els desnonaments continuen i despeses com la compra dels llibres escolars es tornen insuportables donada la precarietat. Per tant, l'objectiu ha de ser posar en funcionament un pla que tinga en compte mesures per a pal·liar totes aquestes situacions”.

  En aquest sentit, l'alcaldable ha volgut fer referència a la comparativa entre la nostra ciutat i pobles més menuts:“Pràcticament tots els pobles menuts de la nostra província tenen partides d'ajudes per a qüestions bàsiques com són els llibres i el material escolar i, en canvi, a Castelló no existeixen. Si a això li sumem tots els problemes que ha tingut l'ajuda alimentària, amb proveïdors als quals no es pagava i que no acceptaven els vals de l'Ajuntament, queda clar que cal canviar tota la política d'emergència social”.

  Aprofundint en aquesta qüestió, el candidat de la coalició d'esquerres va voler fer referència a una de les qüestions més oblidades, que no és altra que la pobresa energètica: “Per desgràcia, a la nostra ciutat gràcies a la negativa del PP no es fa absolutament res per lluitar contra la pobresa energètica, en aquest sentit és prioritari crear la Taula sobre Pobresa Energètica, com a espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i solucions sobre aquesta problemàtica. És un dels temes que hauran de ser prioritaris dins del pla d'emergència, perquè no podem acceptar que a la gent se li tallen els subministres bàsics com la Llum i l'aigua. L'ajuntament i les institucions han de prendre partit en aquestes situacions i posar-se del costat de la ciutadania”.

  Per últim, Andrés Martínez ha volgut incidir en la qüestió central, que no és altra que l'assignació econòmica:“Si mirem el pressupost de l'any 2015, veiem que es destinen a ajudes econòmiques individualitzades 1.673.937,50 euros. Si tenim en compte que el risc de pobresa afecta el 27% segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social, tenim que a Castelló n'hi ha unes 49.000 persones en aquestes situacions, la divisió ens deixa una xifra de poc més de 34 euros anuals per a cada una d'aquestes persones. Per tant, sembla evident que n'hi ha molt de marge per a millorar, i molts diners que es poden destinar, com ara la major part de les campanyes institucionals, protocol o vehicles oficials. És evident que n'hi ha alternativa i des de l'Esquerra de Castelló ens comprometem a què el canvi a l'Ajuntament vaja directament a ajudar a la ciutadania, que és el que ha oblidat fer el PP els últims 24 anys”.

  Subir