elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Acord del Grau comença a donar forma a les noves Ordenances Fiscals

  • PSPV, Compromís i Castelló en Moviment apostaran clarament per demanar la revisió cadastral sols es puga per aconseguir que siga efectiva per al 2019

Els Grups Municipals signants de l'Acord del Grau, (PSPV, COMPROMÍS i CSenMOV) han mantingut la primera reunió a tres bandes per tractar les Ordenances Fiscals (OOFF) aquesta vesprada, per part del PSPV han assistit Toni Lorenzo i Ramon Marín per part de Compromís Verònica Ruiz, Miguel Ginés i Ignasi Garcia i per part de CSenMOV Anna Peñalver i Iñaki Vallejo.

Els signants de l'Acord del Grau, ha ficat en comú el treball realitzat en els seus grups i reunions bilaterals, tancant les propostes respecte a l'IBI. Així han acordat platejar una reducció del IBI rústic i també obren la porta a bonificar l'IBI per motius socials i culturals, ficant l'accent en aquells habitatges que siguen destinats per lloguer social.

En la reunió han acordat aplicar criteris perquè la participació de la ciutadania en el manteniment dels serveis públics siga més justa i progressiva dins de les possibilitats que l'actual legislació ens permet.

També s'ha acordat que les bonificacions a les famílies nombroses es redistribuiran, seguint criteris de renda i valor cadastral. I incrementarem aquestes bonificacions a les famílies nombroses amb membres depenents.

Els membres de l'Acord del Grau han decidit bonificar també l'IBI d'aquells habitatges que facen instal·lacions d'energies renovables.

Per finalitzar els partits reprendran la setmana que ve el grup de treball per tractar la resta d'ordenances.

Subir