elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Felicitat contagiosa en el primer aniversari de la Muixeranga de Castelló

Felicitat contagiosa en el primer aniversari de la Muixeranga de Castelló - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Felicitat contagiosa en el primer aniversari de la Muixeranga de Castelló - (foto 2)
  Felicitat contagiosa en el primer aniversari de la Muixeranga de Castelló - (foto 3)

  Aquest cap de setmana els membres de la Conlloga-Muixeranga de Castelló han viscut moltes emocions, i és que celebraven el primer aniversari després que la formació es constituís l'any passat.

  El cap de setmana va començar amb un taller per als xiquets del CEIP Isabel Ferrer, col·legi que els cedeix les seues instal·lacions per a assajar. Els xiquets van tindre l'oportunitat d'aprendre els conceptes tècnics més bàsics i sentir-se muixeranguers per un dia. A continuació, la conlloga va començar el seu assaig habitual per a preparar els actes del dia següent.

  Dissabte va ser una jornada carregada d'emocions. Els membres de la conlloga es van trobar a les 11 del matí a la Plaça Santa Clara en la fira d'entitats que organitzava Castelló x la llengua amb motiu del 82è aniversari de la signatura de les Normes de Castelló. A banda de muntar l'stand pertinent, on s'exhibien fullets informatius i obsequis com mocadors, xapes i buffs; a l'altre costat de la plaça els membres de la conlloga van realitzar un altre taller, que va culminar amb la realització de dues figures: el pilar de 4 i la torreta desplegà.

  Després d'això, els membres de la conlloga van recuperar forces –alguns al dinar organitzat en la plaça per Renaix!; d'altres, a casa– perquè a les 18 h començava la manifestació de les Normes de Castelló. Durant l'acte es van alçar diferents figures: pilars, alcoianets i marietes, fins que, entre pilars caminats van arribar a la Casa Matutano, on amb un pilar de 3 la xiqueta va fer entrega dels versets que hauria de cantar el cantaor. Aquest va ser, probablement, el moment més emotiu de la manifestació, ja que representa el compromís de la conlloga amb la cultura i la tradició valenciana front a les agressions a la llengua que pateix el poble valencià. La manifestació va finalitzar a la Plaça de les Aules, on es van fer els parlaments i els membres de la conlloga van alçar dues figures més, que aquesta vegada no van acabar de lluir tant com esperaven.

  Però lluny de deixar-se emportar per aquest final agredolç, els membres de la conlloga van anar a celebrar aquesta data tan especial fent un sopar de germanor en què no va faltar gairebé cap dels 74 integrants de l'associació. El que tampoc no va faltar va ser la il·lusió, el compromís, les rialles i la bona companyia.

  Subir