4 de diciembre de 2020 4/12/20

Esquerra Unida preguntarà a la propera comissió informativa de dilluns per la situació del TRAM a Ribalta

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament ha anunciat avui que preguntarà per la situació a la qual queda el TRAM després de conéixer que el Consell Valencià de Cultura no traurà la condició de BICal Parc Ribalta: “Tot i que encara estem a l'espera de saber el que dictaminarà el TSJCV sobre l'execució de la sentència que prohibeix el pas del TRAM per Ribalta, sembla evident que aquesta situació no es podrà donar mentre el Consell Valencià de Cultura continue catalogant al Parc Ribalta com a Bé d'Interés Cultural, i aquest organisme ja ha anunciat que no pensa rectificar. Per tant, cal preguntar a l'Ajuntament pel cost extra que tindria treure el TRAM de Ribalta”.

    A més a més, la regidora va voler fer incidència en el fet que aquesta bona noticia acaba amb el calendari previst per Bataller i pel PP: “El que sembla evident és que assumir aquesta modificació obligarà al PP a endarrerir la inauguració de la línia completa del TRAM, donat que a aquestes altures encara haurien d'aprovar el projecte, traure el concurs públic i executar l'obra, i els terminis per a fer tot això fan realment difícil que la inauguració es faça a Octubre d'aquest any. Seria un incompliment més del PP, però donat que aquesta línia hauria d'haver estat acabada en 2011, després de 3 anys de retard, un mes més o menys no suposa una gran diferència”.

    A més, la representant d'esquerres va voler xifrar el previsible impacte econòmic que fer les noves obres tindria per a la ciutadania: “Sabem que executar el pas del TRAM per Ribalta va suposar un cost d'uns 2 milions d'euros. Donat que la longitud serà aproximadament la mateixa, podem suposar que el cost del nou trajecte serà d'uns altres dos milions d'euros, i això sense comptar tornar a deixar el Parc tal com estava, que és el que li demanen des de l'associació Amics del Ribalta o el Col·legi d'Arquitectes, entre d'altres, que podria tindre el mateix cost, de forma que podríem concloure que la insistència a trencar el Parc Ribalta ha suposat una despesa de 4 milions d'euros innecessaris i que sortiran de la butxaca de tota la ciutadania, i no del PP, com hauria de ser”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler concloure exigint al PP la reparació dels danys causats: “Des d'Esquerra Unida el que li anem a exigir al PP és que restaure el Parc Ribalta al seu anterior estat, replantant arbres per tal que siga un pulmó verd per a la nostra ciutat. I també li exigim pulcritud en les formes. Per molt que el TRAM siga pràcticament l'únic projecte faraònic que li queda, no tot val per poder inaugurar-lo abans de les eleccions municipals. El que no es pot fer és tapar una errada en una errada major”.

    Subir