elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida portarà a la reunió de demà les seues propostes per a la comissió de transparència

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha anunciat avui les mesures que posarà damunt la taula per tal d'aprofundir en el funcionament democràtic d'aquest ajuntament: “Volem recordar que aquesta comissió es va constituir a partir d'una iniciativa d'Esquerra Unida i que el que pretén és aprofundir en el funcionament democràtic afegint transparència al funcionament municipal, és a dir, fer la institució més propera a la ciutadania”.

    En aquest sentit, la regidora va presentar les mesures que considera bàsiques per tal de vincular al consistori amb la ciutadania: “Amb el reglament actual, no existeix pràcticament cap forma per a la ciutadania d'intervenir. Així, les protestes no tenen cap altra forma d'expressió que no siga irrompre en la sessió plenària, com va succeir a l'últim ple. Front això, des d'Esquerra Unida proposem que existisca un punt al final de cada plenari per tal que la ciutadania puga intervenir lliurement, així com la modificació de l'ordenança municipal per tal que les diferents organitzacions puguen exposar i defensar directament les seues propostes al plenari. La ciutadania ha de poder participar activament de la vida institucional municipal”.

    Igualment, la representant d'esquerres va indicar dues mesures per a trencar la distància entre la institució i la ciutadania: “El primer que hem de fer és obrir el funcionament de l'ajuntament al públic. Així, volem que la ciutadania puga assistir a les comissions informatives dels dilluns. Però, és també necessari traslladar tant aquestes com els plenaris a les vesprades per tal de facilitar que la gent puga assistir sense dificultats. Però, probablement el fet que fa sentir més allunyada a la població són els ingressos dels polítics, que són concebuts com a desproporcionats, com és el cas de l'Alcalde Bataller, amb un sou de 74.000 euros bruts anuals. Per aquest motiu, des d'Esquerra Unida proposem fixar un sou màxim per als polítics i els assessors municipals que en cap cas supere en 3,5 vegades el salari mínim”.

    Per últim, Carmen Carreras va tornar a recordar la qüestió que està de més actualitat tant en l'àmbit local com l'estatal: “El fet que la ciutadania situe a la classe política com un problema i que el relacione directament amb la corrupció ens obliga a prendre mesures. Aquest ajuntament necessita un pacte contra la corrupció que implique tolerància zero, i això no tindrà cap mena de credibilitat mentre continuem tenint a un alcalde multi-imputat per trossejar contractes que van anar a parar a la Trama Gürtel vinculat al finançament irregular del PP del País Valencià. Si el PP vol que la ciutadania el veja com un partit democràtic, ha de forçar la dimissió d'Alfonso Bataller, i com més aviat, millor”.

    Subir