elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida exigirà en Les Corts el tercer accelerador lineal per a l’Hospital Provincial

  Marina Albiol, diputada d'EUPV, assegura que el dèficit en el nombre d'aparells de radioteràpia és una situació que no es pot mantindre en el temps, “recentment s'han hagut de posposar tractaments de radioteràpia per manca d'aparells al trencar-se un dels dos acceleradors que estan actualment funcionant a l'Hospital Provincial”.

  La diputada assegura que el seu grup parlamentari ha registrat en el Corts Valencianes una proposició no de llei exigint a la Conselleria de Sanitat que es faça immediatament càrrec de la compra i la despesa del tercer accelerador lineal que necessita l'Hospital Provincial, “demanem al grup parlamentari popular i especialment als diputats i diputades de Castelló que no es deixen portar pel sectarisme partidista i recolzen una iniciativa que beneficiarà enormement a les comarques de Castelló”.

  Albiol afirma que és sorprenent que el propi conseller de Sanitat, Llombart, haja hagut de reconèixer que la inversió econòmica per a la compra d'un tercer accelerador lineal és una necessitat, però no siga capaç de donar cap solució factible, “tot un conseller no pot dir que un accelerador lineal que haria d’estar en funcionament des de fa tres anys arribarà quan es puga, perquè ara no hi ha diners, el seu deure és assegurar la qualitat dels tractaments sanitaris, no justificar l'injustificable o inventar excuses”.

  La parlamentària afirma que per nombre d'habitants ens pertoca tindre tres d'aquests aparells de radioteràpia per donar una atenció adequada, segons sanitat el recomanable es tindre un per cada 200000 habitants i solament tenim dos en una província de 600000 habitants, “demanem al PP que complisca amb la seua paraula i deixe de prendre el pèl als ciutadans i ciutadanes en període electoral amb promeses que no té cap intenció de complir”.

  “L'accelerador lineal que necessiten les comarques de Castelló costa uns 2 milions d'euros, pareix una gran quantitat, però si tenim en compte la despesa que han significat altres projectes faraònics del PP absolutament prescindibles i innecessaris, ens adonem que no és que falten diners, és que se'ls gasten en autèntiques bogeries”, critica la diputada, “la sanitat no pot ser l'últim vagó de les prioritats del PP”.

  La diputada assegura que aquesta demanda és urgent, ens trobem davant d'una situació que pot ser potencialment perillosa per als pacients oncològics, “el pitjor és que ja s'ha donat la situació que un dels dos acceleradors en funcionament actualment s'ha espatllat generant que endarreriments per saturació en els tractaments oncològics. Això no es pot tolerar, estem parlant de tractaments molt reglats que no poden ser alterats sense més per manca d'aparells de radioteràpia. Estem parlant de la salut de les persones”.

  Subir