elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida exigeix plans d'ocupació a l'equip de govern per erradicar l'atur a Castelló

  Des d'Esquerra Unida la seua regidora Carmen Carreras ha manifestat que les actuals tasses d'atur a la ciutat són totalment insostenibles i que "no es poden consentir les actuals tasses d'atur, l'equip de govern del PP hauria de començar a treballar per eradicar aquesta lacra i no mantindre's de braços plegats com ha fet fins ara".

  La regidora d'Esquerra Unida a l'ajuntament de Castelló fa aquestes declaracions després de les darreres dades d'atur a Castelló i l'augment que ha experimentat al mes d'agost "L'atur s'està convertint en endèmic per la inactivitat del PP, no és de rebut que sempre que se'ls fan propostes per crear ocupació s'escuden en què no tenen competències, la primera competència d'un equip de govern és garantir l'ocupació".

  Esquerra Unida comença el curs polític marcant-se aquesta prioritat. Carreras: "En aquests dos anys de legislatura hem fet moltes propostes per crear ocupació, el PP no obstant ni tan sols les ha valorades amb l'excusa de no tindre competències. Nosaltres insistim que la millor política social és la creació d'ocupació i per tant anem a seguir proposant un Pla d'Ocupació Municipal Integral que contemple totes les àrees d'aquest ajuntament".

  Esquerra Unida ha criticat la política de destrucció d'ocupació que porta endavant el PP a l'ajuntament de Castelló. Carreras: "No és només que no es fa res per crear ocupació, sinó que s'insisteix en destruir-lo, l'amortització de places públiques és contínua encara que aquestes siguen necessàries per a la nostra seguretat com és el cas dels bombers, les nostres propostes són tildades d'irreals, el mateix alcalde em va dir al debat de la ciutat que l'ajuntament no era una oficina d'ocupació, un insult al conjunt de treballadors que no troba eixida".

  La regidora d'Esquerra Unida considera també una falta de responsabilitat que el Pacte Local per l'Ocupació no es convoque donada la situació d'emergència en la qual ens trobem. Carreras: "Existia aquest Pacte on tots els agents socials podíem decidir mesures d'ocupació. En el seu moment ja el vam criticar perquè les seues competències eren molt limitades. Proposem que es convoque i s'amplien les competències per a entre tots i totes trobar una eixida a aquesta lamentable situació".

  Per últim la regidora manifesta que demanarà dades al voltant de les accions que l'equip de govern ha portat endavant mitjançant el pla conjunt per l'ocupació "l'única partida que aquest ajuntament contempla per crear ocupació és aquest Pla que sempre hem considerat totalment insuficient, demanarem dades perquè volem saber tant les accions com els resultats que pensem han estat nuls. L'equip de govern no es pot seguir escudant en temps passats, porten molts anys governant en aquest ajuntament i les actuals tasses d'atur són totalment responsabilitat d'ells, del PP i de l'alcalde Alfonso Bataller al capdavant".

  Subir