30 de noviembre de 2020 30/11/20

Esquerra Unida dóna suport a les reivindicacions dels comerciants del carrer Zaragoza

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha volgut interessar-se avui per la situació en la qual es troben els comerços del carrer Zaragoza arran del tancament col·lectiu per l'actual situació: “El PP ha de ser conscient que està deixant morir el comerç de la nostra ciutat. Els canvis continuats en mobilitat i el pes d'unes obres per al pas del TRAM que impedeixen el tràfic sense augmentar el transport públic han provocat una situació dramàtica per al petit comerç de la nostra ciutat”.

    Així, la regidora feia referència a les queixes per la baixada de la intensitat lumínica que han portat a una acció col·lectiva per part dels comerços: “Si bé el detonant que va provocar que els comerços tancaren a les 19:30 va ser un tall per part de l'ajuntament en l'enlluernat públic d'aquesta zona, la realitat de fons és un abandonament per part de l'equip de govern dels comerços de la ciutat, que provoquen, en paraules dels mateixos comerciants, que la zona estigue morta”.

    La representant d'esquerres va voler, així mateixa, explicar el principal motiu pel qual la ciutadania ja no tria el centre per tal de realitzar les seues compres: “Tal com deia avui una comerciant, vindre al centre ja costa diners. La realitat és que existeix una impossibilitat per aparcar sense pagar que no s'ha vist complementada per més transport públic. La ciutadania ja no té cap forma senzilla de vindre al centre i l'ajuntament fia tota la recuperació al pas d'un TRAM que no sabem quan arribarà”.

    Per últim, Carmen Carreras va demanar a l'equip de govern del PP, i especialment a la regidora responsable, un canvi en la política comercial: “Exigim a la regidora Carmen Albert una rectificació en les seues polítiques tant comercials com de mobilitat. Tal com ja li vam dir amb una moció, més enllà de plans d'actuació, Castelló necessita un marc estratègic per al comerç, on es fixe quin comerç volem i, a partir d'aquesta anàlisi desenvolupar les mesures concretes per aconseguir-ho. En qualsevol cas, en un moment de crisi com l'actual no sembla que les campanyes que pretenen relacionar la compra al centre de Castelló amb el luxe i el glamur (i basta en mirar els cartells) siguen la millor opció per a què la ciutadania trie el centre enfront de les grans superfícies”.

    Subir