4 de diciembre de 2020 4/12/20

Esquerra Unida denuncia l'augment dels preus del pàrquing de Santa Clara

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha denunciat avui l'increment dels preus del pàrquing municipal de Santa Clara que es tractarà a la comissió informativa d'hisenda del dilluns: “El PP ja va triar el seu dia, amb la fórmula de la concessió administrativa, privatitzar un pàrquing públic al qual se'l podria donar un ús ben diferent. Ara, l'empresa concessionària fa ús de les seues prerrogatives per tal de revisar les tarifes, que tindran un increment del 2,9%, equivalent a l'IPC”.

    Així, la regidora va explicar els canvis en les tarifes que suposa aquest increment: “el preu per minut passa del 2,46 cèntims actuals als 2,7 cèntims, el preu de l'Abonament mensual passa de 31,84 euros al mes a 35,03 i en cas de pèrdua de tiquet o estar estacionat més de 10 hores, el preu passa de ser 14,77 euros a 16,25. Així, tenint en compte que l'explotació va començar el 28 de febrer de 2009, i comparant les tarifes anteriors amb les actuals, es pot comprovar com les tarifes han tingut un increment del 10% en plena crisi, en un context de caiguda de salaris i augment de l'atur, provocant que molta gent ni tan sols es plantege fer ús d'aquests pàrquings”.

    Per últim, Carmen Carreras ha criticat el període de la concessió que va atorgar el PP: “El període pel qual el PP va atorgar aquesta concessió administrativa va des del 28 de febrer de 2009 fins al 28 de febrer de 2024, amb la qual cosa encara ens queden 10 anys patint un increment dels preus que farà que continuem tenint una infraestructura pública infrautilitzada i sense millorar el benestar general. Això sí, l'empresa en qüestió podrà continuar traient benefici d'aquesta llicència per molts anys”.

    Subir