elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida demana més seguretat al Grau de Castelló

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha exigit la posada en marxa dels simulacres d'emergència tant al port de Castelló com al polígon industrial del Grau: “Ahir vam tindre una fuga de gas inflamable no tòxic a la BP i, si bé es va activar correctament el pla d'actuació intern, no és menys cert que tant els bombers com la policia es van desplaçar quan ja s'havia acabat l'emergència, és a dir, més de 20 minuts més tard”.

    Aquest retard resulta a totes llums intolerable, al parer de la regidora, per quant impedeix una actuació ràpida per part de l'administració: “El fet que, davant d'una fuga, aquest ajuntament no activara preventivament el seu Pla d'Emergència Exterior denota una irresponsabilitat per part del govern local del PP. No seria el primer cop en què un incident menor empitjora greument, i el sentit d'un pla d'emergència exterior és, precisament, evitar que això arribe a passar. En qualsevol cas, la falta d'informació al voltant d'aquest succés és un altre tema que cal solucionar, no pot ser que l'oposició s'assabente d'aquestes qüestions per la premsa”.

    A més, la representant d'esquerres va voler incidir en la falta de preparació de la població davant aquestes situacions: “La gent del Grau no sap com ha de reaccionar davant les diferents emergències possibles, i n'hi ha algunes que, per la seua gravetat, hauria de conéixer tota la ciutat. Per això des d'Esquerra Unida vam presentar una moció conjunta instant a la realització dels simulacres previstos al Pla d'Emergències Exteriors i que s'elaborara i difongues materials relacionats amb la perillositat de les diferents emergències que es poden succeir al Polígon Industrial del Serrallo Lamentablement, el PP va votar en contra”.

    Per últim, Carmen Carreras preguntarà a les comissions informatives del dilluns al voltant de qui va decidir no activar el Pla d'Emergència: “Volem saber si va ser el mateix Bataller qui no va voler activar aquest Pla i per quins motius no van arribar les primeres unitats fins que no havien passat més de 20 minuts, tot tenint en compte la poca distància que separa al Serrallo del centre de la nostra ciutat, si va ser un problema de comunicació o una altra decisió política. Cal no tornar a repetir aquests errors per a prevenir emergències futures. De res no ens val un Pla d'emergències si es reacciona tard, si la gent el desconeix i, pitjor encara, si els responsables decideixen no activar-lo”.

    Subir