2 de diciembre de 2020 2/12/20

Esquerra Unida critica la situació de la mobilitat a Castelló

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida ha afirmat avui que l'informe de suggerències i reclamacions demostra el caos en la mobilitat a Castelló: “Tal com hem denunciat en moltes ocasions, la mobilitat dins de Castelló és un caos absolut. En aquest sentit, les deficiències en mobilitat afecten a tres parts fonamentals, com són les línies d'autobús, el Tram i el servei de Bicicas, de les que malhauradament no podem dir que cap funcione adequadament”.

    En aquest sentit, la regidora va voler escomençar el seu repàs per les línies d'autobus: “Les queixes de les retallades del cada cop més car servei d'autobús municipal se centren en dues línies, la 6 i la 9. Precisament, al sector oest s'han produït moltes crítiques per la desaparició de la línia 9 amb l'escusa de l'entrada en funcionament del Tram, donat que aquest fa una ruta circular que uneix des de l'Avinguda Alcora fins a Maria Agustina. Si es suprimeix aquesta línia, la conexió entre aquests dos punts passarà a tindre que fer-se o bé agafant el Tram al seu pas per fora de Ribalta o bé anant a peu desde la Plaça de la Pau, final de la línia 6. I en relació a la línia 6 cal dir que ha patit tantes modificacions horàries que res sorprèn ja a la ciutadania, que queda abandonada amb un servei cada 30 minuts en diari i cada hora en els festius. Aquests són els problemes que es donen quan la mobilitat només persegueix el rendiment econòmic”.

    És aquesta obsessió economicista la que explica el mal servei del bicicas: “Tal com hem criticat reiteradament, el servei del Bicicas va patir una greu baixada d'usuaris quan va passar a ser de pagament i amb targeta de crèdit. Aquesta modificació del servei demostra lògicament que només es pretenia millorar la situació econòmica del bicicas, però ha modificat per a pitjor el funcionament d'aquest sistema, reduint-lo als usuaris habituals, que és als que ix a compte, i eliminant a tots els usuaris i usuàries eventuals, que no veuen cap avantatge en el pagament i més en la dificultosa gestió i amb la manca de carrils bici pel centre de la ciutat”.

    Per últim, Carmen Carreras va tractar el cas del Tram: “El Tram és ja un vodevil en el que sembla que mai arribarà l'últim capítol, on finalment sabrem si el PP pretén incomplir la sentència i travessar el Parc Ribalta. Mentre, el que serà evident és que zones fins ara exclusives per a vianants com el Carrer Colon o la Porta del Sol hauran de conviure amb un troleibús d'unes mides més que considerables, de forma que tindrem un centre que en la teoria serà només per a vianants, però que a la pràctica veurà passar un troleibús de mida més que considerable cada pocs minuts, destorbant completament als vianants. Si s'hagueren invertit millor els 100 milions que ha costat el Tram en mobilitat, a hores d'ara tindríem un servei envejable d'autobusos i de carrils bici. En cop d'això, tindrem el troleibús més car de la història, i això si un dia el veiem fer el seu recorregut per tota la ciutat”.

    Subir