elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida critica "les noves factures que el PP trau del calaix"

  Esquerra Unida ha tornat a criticar que en aquest plenari de desembre tornen a eixir factures en reconeixements extrajudicials de crèdit d'anys anteriors. Carreras: "Tornem a tindre un plenari amb extrajudicials de crèdit quan aquesta fórmula hauria d'esser extraordinària, la intervenció de l'ajuntament està farta d'advertir-ho i no obstant el PP ens presenta la REC 18 i La REC 19, 19 extrajudicials amb informes de reparo de la intervenció no és extraordinari, el PP fa el que vol amb la gestió de l'ajuntament".

  Esquerra Unida critica que les extrajudicials d'aquest plenari sumen 1.954.547,2 euros en factures que corresponen a exercicis anteriors i a l'actual exercici, així com factures de l'ajuntament i del patronat d'exports. Carreras: "A l'exercici anterior tenim factures en conceptes totalment prescindibles com reportatges fotogràfics d'actes protocol·laris, un concepte inacceptable si tenim en conter que l'ajuntament compta amb una fotògrafa a la seua plantilla. El PP continua gastant en àlbums de fotos mentre demana a la ciutadania que s'arreprete el cinturó".

  Esquerra Unida també critica que en aquest exercici hi hagen factures amb reparo d'intervenció per qüestions que es repeteixen constantment donada la mala gestió del PP. Carreras: "Una altra volta ens trobem amb factures de despesa comú que no té contracte o amb contracte finalitzat o que s'ha gastat més de l'estipulat al contracte, o que s'hauria d'haver tramitat com a subvenció. Tot el que ja estem acostumats a veure en reiterades extrajudicials i que el PP no resol per una total incompetència de l'equip de govern en la gestió dels serveis d'aquest ajuntament. No és tan difícil tindre els contractes en ordre i no haver de recórrer constantment a les extrajudicials de crèdit".

  Esquerra Unida considera que la adjectiu o un participi---#---"reiterant fórmula del PP de recórrer a les extrajudicials de crèdit, és d'una greu irresponsabilitat. Carreras: "La intervenció ho deixa clar als informes, pagar factures d'anys anteriors amb el pressupost actual significa que en aquest exercici tampoc es poden pagar les obligacions actuals, aquesta dinàmica ens porta a una espiral interminable. Per altra banda tampoc és de rebut que una administració pública no tinga els contractes en regla i no s'anticipe a renovar els contractes finalitzats, a qualsevol ciutadà li cauria el pèl si mantinguera aquestes pràctiques".

  Per últim la regidora d'Esquerra Unida va deixar clar que no es pot subvencionar cap esdeveniment d'una associació u organització si no passa pel procediment establert. Carreras: "Una associació, club, ... té un procés per rebre subvencions per on passen tots en les mateixes condicions. Saltar-se aquest procés i concedir favors a una d'elles és clientelisme".

  La regidora d'Esquerra Unida finalitza: "Aquestes pràctiques ens han portat a la situació actual i des d'Esquerra Unida no anem a recolzar-les, creiem que no són els proveïdors els que han de pagar la mala gestió del PP, però tampoc ho pot pagar el conjunt de la ciutadania. Cada u que assumisca les seues responsabilitats".

  Subir