elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida critica la nova tanda de Reconeixements Extrajudicials de Crèdit

  La portaveu municipal a l'ajuntament de Castelló, Carmen Carreras, ha criticat avui la nova tanda de Reconeixements Extrajudicials de Crèdit (REC) que aniran al proper plenari del mes de Novembre: “Aquest ajuntament va signar al juny de 2009 un Pla de Sanejament Financer pel qual es comprometia, entre altres mesures, a acabar en els RECs. Però, només aquest any portem ja 15, i les que van al plenari de primers de novembre sumen 3.022.712,81 euros, que suposen bàsicament factures als calaixos i contractes de prestació de serveis que han caducat per falta de previsió en el que és una mostra clara d'una gestió econòmica nefasta”.

  Així mateixa, la regidora va voler fer incidència en les factures als calaixos que vénen d'altres exercicis: “Només en factures de l'any 2012 anem a pagar 138.438,82 euros, i cal recordar que segons va anunciar el regidor d'Hisenda José Masip el dia 12 d'Agost aquest ajuntament complia la llei de morositat i pagava en menys de 30 dies. Doncs bé, ara anem a pagar factures que portaran, com a mínim, 311 dies sense pagar-se”.

  D'altra banda, la representant d'esquerres va tornar a criticar el que encara és més greu, haver de recórrer a RECs per culpa d'una mala gestió: “Estem pagant factures de serveis que haurien de constar en un contracte però que no ho estan perquè el PP no ha volgut. Parlem dels contractes de manteniment del Bicicas, de la calefacció dels col·legis, de l'electricitat de dependències municipals o de l'ascensor de l'ajuntament. En aquests casos és evident que n'hi ha una manca de voluntat política perquè són serveis periòdics que lògicament haurien de regir-se per un contracte i, que si no es fa, és perquè no es vol”.

  Així mateix, la portaveu municipal va argumentar la qüestió de la falta de previsió en relació als contractes que ja han caducat i que l'equip de govern del PP no ha volgut renovar: “Parlem de contractes públics que continuen sent necessaris però que, un cop finalitzats, no s'han renovat. Ací trobem des del renting de vehicles per a la policia com la neteja de col·legis i dependències municipals, la grua municipal o el transport urbà. Sembla increïble que el PP no haja volgut treure de nou a concurs públic els contractes que ja s'havien realitzat, ja siga per deixadesa o per altres raons, això no és acceptable”.

  A més a més, la regidora va voler criticar també l'excés de despesa en alguns capítols que fa pensar en una mala planificació: “És evident que no sempre es pot estimar a la perfecció una despesa, però resulta significatiu que la partida “combustible per a vehicles de l'ajuntament de Castelló s'haja exhaurit abans del 4 d'Octubre, quan falten més de 3 mesos per a finalitzar l'any. I això mateix ha ocorregut en relació a l'arrendament i manteniment d'impressores per a aquest consistori, el que podria suposar la presentació d'una baixa temerària en l'oferta de l'empresa concessionària”.

  És també escandalós que el material publicitari per al “Festival del Pasdoble Tauri” s'haja fet en diners directe de l'ajuntament en cop de pel procediment de la llei General de Subvencions. Si volien fer aquesta despesa, haurien d'haver presentat el projecte per a optar a una subvenció, però sembla que el PP prefereix mantenir una sort de clientelisme en cop de fer una gestió transparent”.

  Una altra consideració, en opinió de la representant d'esquerres, tenen aquelles factures en les quals s'ha aplicat de manera qüestionable la despesa: “La societat mercantil GUMSA va entrar en procés de liquidació al mes de Juliol i ara, 3 mesos després, se'ns passa en un REC la factura de l'informe d'auditoria, quan el lògic seria que aquest pagament el fes front la mateixa societat. No té cap sentit que l'ajuntament discrimine quines factures de GUMSA es paguen i quines no.”

  Per últim, Carmen Carreras va voler concloure: “Els informes de l'interventor son clars: Aquest ajuntament falla en pràcticament tot el possible. No fa contractes públics per a serveis que es necessiten, li caduquen els contractes de serveis que fa i no els torna a treure a concurs, es passa de la quantitat de despesa consignada en algunes partides i, per últim, aplica despesa on no toca. És una gestió caòtica i inassumible. No es pot consentir que aquest ajuntament continue funcionant així."

  Subir