elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida critica un nou canvi en el projecte del Gaetà Huguet

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida, Carmen Carreras, ha criticat avui la modificació de l'addenda del conveni del Gaetà Huguet: “Avui, a la comissió informativa de serveis a la ciutadania, ens hem assabentat que l'ajuntament ha modificat un cop més el projecte del Gaetà Huguet, en aquest cas per ampliar les obres fins al 2016, quan ni tan sols està desemborsat el que teòricament s'havia de pagar en 2013”.

    Així mateix, la regidora considera molt preocupant la inclusió dins de les clàusules del projecte l'obligatorietat legal de l'ajuntament enfront dels contractistes: “Estem repetint de nou el mateix cas que va passar amb el Palau de la Festa. La Generalitat Valenciana ha pressupostat 2,4 milions d'euros per al 2014, i les obres ja s'han licitat. Però, si la Generalitat no paga, serà l'ajuntament qui haurà de fer front a aquestes despeses milionàries”.

    En el mateix sentit, la regidora va voler abundar: “De moment l'equip de govern del PP s'ha gastat 300.000 euros en les obres del Gaetà Huguet sense haver vist quasi un euro. Però és que el cost total del projecte és de 8 milions. Si la Generalitat no paga els 2,4 milions pressupostats per al 2014, D'on pensa treure el PP aquests diners? Cal ser previsors davant d'una situació que és prou fàcil que es done donada la trajectòria històrica d'impagaments de la Generalitat Valenciana”.

    Per aquests motius, Carmen Carreras va exigir la paralització de tota la despesa mentre no es produïsca el finançament real: “Amb la Generalitat Valenciana, un pressupost no té més valor que un paper, i la prova és aquest conveni, que ha sigut modificat ja en diverses ocasions per posar de manifest els diferents incompliments, així com el deute que encara arrosseguem pel Palau de la Festa. Si no n'hi ha diners per a construir unes instal·lacions esportives de 8 milions, potser podríem rehabilitar-les per prou menys diners i destinar la diferencia a projectes més urgents i necessaris, en cop d'arriscar-nos a un deute creixent per culpa d'una Generalitat Valenciana morosa”.

    Subir