10 de abril de 2021 10/4/21

La Escuela de Enfermería del General de Castelló organiza un simulacro de accidente

La Escuela de Enfermería del General de Castelló organiza un simulacro de accidente - (foto 1)
  • Participan más de 75 personas entre figurantes e intervinientes

  • Policía Local, Bomberos y el Servicio de Emergencias Sanitarias de Castelló colaboran en el ejercicio práctico

MÁS FOTOS
La Escuela de Enfermería del General de Castelló organiza un simulacro de accidente - (foto 2)

L'Escola Universitària d'Infermeria "Nostra Senyora del Sagrat Cor" de l'Hospital Universitari General de Castelló (HUGCS) ha dut a terme un simulacre d'actuació davant d'un accident de múltiples víctimes.

L'exercici pràctic ha comptat amb la participació de més de 75 persones entre figurants i intervinents, que han realitzat un supòsit pràctic d'una explosió fortuïta d'un vehicle en una carrera multitudinària.

Per a això, han comptat amb la participació de la Policia Local de Castelló de la Plana, del Servici de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de l'Ajuntament de Castelló de la Plana i del Servici d'Emergències Sanitàries (SES) de Castelló de la Conselleria de Sanitat.

Com a testimonis d'excepció han estat presents el gerent del Departament de Salut de Castelló, Javier Peñarrocha, i el seu equip directiu, l'alcalde de Castelló de la Plana, Alfonso Bataller, així com la directora de l'Escola Universitària d'Infermeria "Nostra Senyora del Sagrat Cor", Juliana García-Carpintero.

Este simulacre és part de les pràctiques de l'assignatura "Infermeria en urgències extrahospitalàries, emergències i catàstrofes" que s'impartix en l'Escola d'Infermeria als alumnes de quart grau, per la qual cosa en este s'han pogut realitzar i refermar els coneixements adquirits durant el quadrimestre.

L'escenari plantejat pels professors Luz Mª Roca i Pascual Ortuño ha sigut la d'una marató, en la qual l'explosió d'un vehicle estacionat ha afectat el gros de la carrera i ha deixat diverses víctimes de diferent gravetat. A més en el vehicle han quedat atrapades dos persones.

Per a atendre'ls, els participants en la carrera que no es troben ferits i espectadors anònims comencen a realitzar les primeres tècniques de primers auxilis i a activar els servicis d'emergència.

Diverses unitats de la policia local i bombers de la ciutat de Castelló, una unitat SAMU i un suport vital bàsic de la Conselleria de Sanitat, a més de vehicle d'accident de múltiples víctimes (AMV), han acudit per a fer-se càrrec de la situació, controlar els riscos, rescatar als atrapats i atendre les víctimes.

Un nombrós públic ha assistit a l'esplanada interior de l'antic quarter Tetuan XIV de Castelló de la Plana on s'ha realitzat este simulacre que s'ha proposat també donar a conéixer la població en general la tasca que realitzen estos grups d'ajuda, així com informar-los sobre el que poden fer els ciutadans si algun dia es veuen implicats en un accident d'estes característiques.

L'Escola d'Infermeria ha agraït a tots els intervinents, policia local, bombers als recursos sanitaris del SES Castelló, als 63 alumnes i a la companyia de teatre ScuraSplats, a més del suport multimèdia del Col·legi d'Infermeria de Castelló, la seua col·laboració i participació activa en el simulacre per mitjà de l'entrega d'un diploma commemoratiu.

Subir