elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Enric Nomdedéu: “L'Ajuntament ha de subscriure el que diu la Fundació Huguet sobre el tancament de RTVV”

  El portaveu de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “després que la Fundació Huguet, de la qual forma part l'Ajuntament i que és presidida per l'alcalde de Castelló, en la seua reunió ordinària de 30 de novembre, acordara fer públic un comunicat sobre el tancament de RTVV, entenem que el consistori ha de fer seua aquesta postura i subscriure allò que planteja la Fundació”.

  La Fundació va acordar el següent text: La Fundació Huguet, sempre defensora de l’ús i la dignificació de la llengua dels valencians, “el nostre català” com deia Enric Valor, davant el tancament de la RTVV, manifesta:

  1.- Que aquest tancament comporta un perjudici molt greu per al conreu del valencià, la vertebració del país i la cohesió social.

  2.- La seua solidaritat amb els treballadors i treballadores de RTVV i la seua preocupació pel futur dels professionals de la llengua (periodistes, tècnics...) i el sector audiovisual a la nostra comunitat.

  La Fundació Huguet considera totalment necessària l’existència de mitjans audiovisuals públics per a la continuïtat i el ple ús social de la llengua”.

  Enric Nomdedéu ha explicat que “entenem que aquesta postura, emesa per una Fundació a l'arrelament històric de la Huguet, i sobre una qüestió tan rellevant per a la nostra societat, llengua i cultura com és el tancament de RTVV, ha de ser subscrita per l'Ajuntament. Per això presentem una declaració institucional per al proper plenari en la qual plantegem que el consistori subscriga plenament el fons i forma del comunicat emés per la Fundació Huguet relatiu al tancament de RTVV”.

  Subir