elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Enric Nomdedéu: “Es bonificaran l'IBI d'activitats socials i culturals gràcies a Compromís"

    El portaveu de Compromís per Castelló a l'Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha recordat avui que “en el plenari de juny, i a proposta de Compromís, es va acordar aprofitar una modificació legislativa del Reial Decret Legislatiu 2/2004, que té efecte des d'enguany, i que permet aplicar bonificacions a l'IBI a favor d’immobles en els quals es desenvolupen activitats econòmiques que siguen declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment del treball que justifiquen aquesta declaració”.

    Enric Nomdedéu ha comentat que “des de Compromís entenem molt interessant promoure i ajudar aquelles entitats de caire social que realitzen la seua tasca a la ciutat, tot bonificant-los l'IBI dels locals on desenvolupen activitats econòmiques”. El representant de Compromís a informat que “ahir, en reunió dels grups municipals, es van concretar aquestes bonificacions. S'han establert unes bonificacions de fins el 25% de l'IBI per als locals amb activitats econòmiques amb circumstàncies socials o culturals reconegudes pel plenari municipal. També podran optar a una bonificació de la mateixa quantia els locals amb activitats econòmiques que fomenten la creació d'ocupació”.

    Enric Nomdedéu ha explicat també que “en el cas de les bonificacions per foment de l'ocupació s'estableixen uns trams en funció de la quantitat d'ocupació que es cree, que aplegarà a aquest 25% màxim”. Finalment, el regidor nacionalista ha afegit que “aquestes bonificacions són rellevants, no només pels imports econòmics que representen, sinó perquè signifiquen una aposta per fomentar les activitats socials, culturals, artístiques i de foment de l'ocupació. Una vegada més, l'oposició de Compromís té efectes pràctics en la ciutat”.

    Subir