5 de diciembre de 2020 5/12/20

EU denuncia el veto del PP a la revisió i adequació dels col·legis públics municipals

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha volgut denunciar el vot en contra del PP a instar a la Generalitat a revisar i adequar els centres educatius de la nostra ciutat: "L'any 2011, la Conselleria d'Educació va començar la Fase I de l'anomenat com “Pla de Revisió d'Infraestructures Educatives”. Aquest pla, sorgit de l'evidència de mal estat de certs centres educatius, venia a suposar un reconeixement explícit de la situació reiteradament denunciada per la comunitat educativa. És dins d'aquest context on enmarcabem la nostra proposta de revisió i adequació de centres educatius, donat que és evident que els centres encara tenen greus deficiències".

    La regidora va voler fer referència a la veracitat de les crítiques de la comunitat educativa en relació a l'estat d'alguns centres escolars: "Les crítiques de la comunitat educativa van rebre el suport el passat mes de juny de la mateixa sindicatura de greuges, que va afirmar que, en alguns centres, l'educació “no és susceptible d'arribar al nivell de qualitat previst, al no haver-se posat a la seua disposició aquelles infraestructures que la mateixa legislació considera com a mínimes”. Aquestes declaracions certifiquen, al nostre parer, la urgència de la revisió i adequació de tots els centres de la nostra ciutat"..

    A més a més, la representant d'esquerres va voler fer referència a l'obscurantisme del PP amb aquest pla de revisió de col.legis i instituts: "La síndica d'Esquerra Unida a les Corts Valencianes, Marga Sanz, va demanar còpia dels informes de revisió del Pla de Revisió d'Infraestructures Educatives. El dret a rebre aquesta documentació, reconegut inclús pels tribunals, continua essent vulnerat per la Consellera d'Educació, impedint que el nostre grup puga fer efectiva la labor d'oposició i crítica política. Aquesta qüestió es manifesta més clarament en la impossibilitat de fer des del nostre grup propostes més concretes, donat que ni tan sols tenim accés a la informació".

    Per últim, Carmen Carreras va voler fer referència a les demandes concretes a les que s'ha oposat el PP: "Sense conéixer el Pla de Revisió d'Infraestructures Educatives, són ben sabudes les necessitats d'alguns centres de la nostra ciutat, com són els cassos del Col·legi públic Soler i Godes, que necessita la millora i adequació dels solars confrontants, o del Col·legi públic Carles Salvador, que necessita la reparació urgent dels seus banys. A més, seguint la ràtio de deficiències descrita per la revisió de centres del Pla, el nombre de centres educatius amb necessitats de reparacions podria ésser d'uns 12 centres, motiu pel qual instavem a la revisió de tots els col.legis i instituts públics de la ciutat durant els mesos d'estiu. Creïem que la negativa del PP a aprovar aquesta proposta, que només suposava demanar a Conselleria l'adequació i revisió dels centres públics, és inexplicable. La ciutadania de Castelló no es mereix un govern del PP que avantposa la seua imatge interna com a partit a que els i les més menudes tinguen unes infraestructures adequades".

    Subir