elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís lamenta que el Consell "es desentenga del Centre Ocupacional de Penyeta Roja de Castelló"

  • Després de gastar-se més de dos milions d’euros de diners públics en obres, el centre està tancat sense previsió d’obrir-lo

La diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, va demanar explicacions al Consell pels motius pels quals a data d’avui continua tancat el Centre Ocupacional de Penyeta Roja de Castelló, a pesar d’estar construït des de 2009.

La resposta donada ara a Oltra pel Conseller de Benestar Social, recorda que en octubre de 2006 es va subscriure un Conveni de Col·laboració entre la Conselleria, i la Diputació de Castelló per construir aquest centre per a persones amb discapacitat psíquica, dins del programa operatiu de la CV del Pla Desenvolupament Regional (Feder 2000-2006), i en desembre de 2009 la Diputació va presentar sol·licitud d’autorització de funcionament, amb una capacitat assistència de 80 usuaris, sent autoritzant quasi un any després ( 5 d’octubre de 2010).

Ara, la Conselleria es desentén del funcionament d’aquest centre al·legant que el conveni sols obligava a l’administració autonòmica a la construcció del centre, sense estar obligats legalment a finançar el funcionament del mateix.

La diputació provincial tampoc s’ha fet càrrec del seu funcionament tot i els aparents intents per trobar interès privat en participar-ho.

Des de Compromís es lamenta la falta d’implicació total de l’administració autonòmica, on després d’haver-se gastat més de dos milions d’euros en les obres, no es poden emprar per falta d’implicació de l’administració, una tàctica massa habitual beneficiar a les constructores creant edificis i infraestructures que després no es poden posar en funcionament. En aquest cas, amb l’agreujant de que es deixa a 80 potencials usuaris sense aquest servei; gent amb discapacitat psíquica, que necessiten d’aquest tipus d’iniciatives per afavorir la seua plena integració.

Igualment, s’ha criticat que no s’haja mostrat per part de l’administració autonòmica la més mínima intenció en intentar posar en marxa aquest, o destinar una mínima partida econòmica.

Subir