23 de septiembre de 2020 23/9/20

Carreras: “Hem presentat una declaració institucional exigint el restabliment del senyal de RTVV”

    La portaveu municipal d'EUPV a l'ajuntament de Castelló ha criticat avui durament el tancament d'emissions de RTVV que va fer ahir el Govern de la Generalitat: “Ahir, dia 29 de Novembre, el govern de la Generalitat Valenciana, encapçalat per Alberto Fabra, va consumar els últims 18 anys de manipulació informativa i malbaratament de diners públics amb el tancament de Radio Televisió Valenciana, amb el tall de les emissions de Canal 9 a les 12:20”.

    Segons la representant d'esquerres, cal no oblidar les implicacions que aquest tancament té per al País Valencià: “Des d'Esquerra Unida volem denunciar l'atac que aquest tancament suposa per a la llengua i la cultura valencianes, amb la vulneració de l'article 56 de l'estatut d'autonomia i els objectius del Consell de l'Audiovisual de la Comunitat Valenciana, dins dels quals es troben vetllar pel respecte dels drets, llibertats i valors constitucionals i estatutaris en l'àmbit de la comunicació i els mitjans audiovisuals a la Comunitat Valenciana. Només llegir el contingut de l'article ja sembla una broma de mal gust per a tots els valencians i valencianes”.

    Per aquests motius la regidora va anunciar la presentació per part del seu grup d'una declaració institucional a l'ajuntament de Castelló exigint el restabliment del senyal de RTVV: “Demanem el restabliment immediat del senyal que la Generalitat ha volgut tallar, però no només això: Volem que es faça una auditoria ciutadana del deute que delimite quin d'aquest es il·legítim i quins són els responsables, l'establiment d'un pla de viabilitat pactat amb els sindicats i, per suposat, la dimissió de tot el Consell i la convocatòria d'eleccions anticipades. El PP ha demostrat que no està capacitat per governar i l'únic que els queda es dimitir, anar-se'n a casa i convocar eleccions”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler fer una referència al passat de l'entitat: “volem recordar el passat de RTVV com a mitjà de comunicació a les ordres d'un PP que volia silenciar una realitat social que li era adversa, amb la manipulació constant de continguts que es consideraven perjudicials per als seus interessos, tal i com han denunciat els sindicats i, especialment, el Comitè d'Empresa de RTVV. Per aquest motiu, demanem que a la nova RTVV s'aplique un codi deontològic basat en principis de transparència, pluralitat i interes públic. Cal no oblidar la història o estarem condemnats a repetir-la”.

    Subir