elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Carreras (EUPV): “Si Bataller vol tornar a la normalitat institucional, ha de demanar disculpes i dimitir”

    La portaveu municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament de Castelló ha volgut deixar clar avui que, al seu parer, no és necessari cap pacte per tornar a la “normalitat institucional”, sinó que és el PP qui ha de demanar disculpes: “El que no pot ser és que amb aquesta proposta de pacte es pretenga fer veure que tots som iguals. Quan el senyor Perez Macián hem va acusar directament davant de la gent que protestava, va creuar una línia vermella molt perillosa. Si entenem que això és una institució democràtica, no caben judicis paral·lels ni cremar en la foguera pública a ningú. Les disculpes en aquest sentit son correctes, però ha d'haver un compromís per part del PP de no tornar a repetir mai més aquestes accions”.

    La regidora també va voler fer menció a la seua intervenció reprovant les declaracions de Perez Macián al voltant de l'accident del metro de València: “El que tampoc podem acceptar, tal com ja ha reflectit algun mitjà de comunicació és que siga equivalent reprovar l'actitud d'algú que ha insultat públicament a les víctimes de l'accident de Metro de València del 3 de Juliol, com així ho han expressat des de la mateixa associació de víctimes, amb acusar públicament i fent servir arguments falsos. Jo no pense disculpar-me per traslladar al plenari de Castelló l'opinió d'una associació de víctimes que ha sigut silenciada i emmordassada contínuament pel PP, per molt que es vulga fer un pacte. L'única sortida per a Perez Macián continua sent demanar públiques disculpes o dimitir”.

    Igualment, la representant d'esquerres va voler explicar la protesta ciutadana que va ocórrer a l'anterior plenari: “A la ciutadania cal donar-li vies per a comunicar el seu descontent. Aquest és un dels motius pels quals vam demanar la creació de la comissió de transparència. Des d'Esquerra Unida apostem per la creació d'un últim punt a l'ordre del dia dels plenaris on la ciutadania puga, lliurement, exposar allò que vulga. Si no els deixem protestar d'una forma cívica, només els deixem la via d'actuació que van decidir fer servir. Un ajuntament no pot ser alié a les demandes de la seua ciutadania”.

    Per últim, Carmen Carreras va voler assegurar que el problema, a més, es veu agreujat pel propi alcalde: “El senyor Bataller no només no ajuda a tranquil·litzar la situació, sinó que l'empitjora. Sabem que està acusat de dos delictes greus com són trossejar contractes per entregar-los a dit a empreses de la Trama Gurtel, que és la trama de finançament irregular del PP. Però, a més el senyor Bataller va anar més lluny, censurant el debat públic al plenari per primera vegada al nostre ajuntament. Bataller hauria d'haver aprofitat el plenari de febrer per anunciar la seua dimissió. Però, aquesta pròxima setmana tindrà altres dues oportunitats: Dilluns a la reunió de portaveus o dimecres a la comissió de transparència. Castelló no pot continuar en aquesta situació. Bataller ha de dimitir”.

    Subir