elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Pau Alabajos presenta el nou espectacle homenatge a Vicent Andrés Estellés en el Teatre Raval de Castelló

Pau Alabajos presenta el nou espectacle homenatge a Vicent Andrés Estellés en el Teatre Raval de Castelló - (foto 1)
  • El músic valencià recitarà un conjunt de poemes extrets del 'Mural del País Valencià' de Vicent Andrés Estellés, acompanyat d'un pianista clàssic

  • La discogràfica castellonenca Metrònom Bureo ha editat un llibre-cd que inclou la transcripció dels versos recitats i un text de Josep Vicent Frechina

MÁS FOTOS
Pau Alabajos presenta el nou espectacle homenatge a Vicent Andrés Estellés en el Teatre Raval de Castelló - (foto 2)

El cantautor valencià Pau Alabajos presentará el pròxim divendres 14 de juny el nou espectacle musical basat en el poemari de Vicent Andrés Estellés 'Mural del País Valencià'. La presentació tindrà lloc en el Teatre Raval de Castelló, a les 22.30h, i forma part de les activitats culturals que l'Ajuntament de Castelló ha organitzat per a celebrar el 20 aniversari de la mort del poeta.

Es tracta d'un espectacle de caràcter intimista que pretén donar a conéixer alguns dels versos més destacats d'aquest insigne autor de les lletres valencianes, figura clau i poeta de referència de tants escriptors i músics.

Acompanyat d'un pianista clàssic, Alabajos recitarà una selecció de poemes que formen part del 'Mural del País Valencià', l'extens poemari que l'autor de Burjassot va escriure al final de la seua vida i que consta com un llegat literari encara poc conegut pel gran públic.

Quan es compleixen 20 anys de la desaparició de Vicent Andrés Estellés, Pau Alabajos li ret homenatge amb una antologia de versos que combinen la força i la militància identitària de textos com 'Declaració de Principis' o 'Valencians que han traït el nostre poble', amb l'intimisme i la delicadesa de versos com 'Sonata d'Isabel' o 'A la meua dona'.

El concepte i el format d'aquest espectacle guarda una relació de complicitat directa amb el cèlebre disc que Ovidi Montllor va dedicar a altre poemari estellesià, 'Coral Romput', un treball que va enregistrar a finals dels anys 70 acompanyat pel guitarrista Toti Soler i que figura entre els discos més celebrats de la música en valencià.

Durant l'espectacle, Pau Alabajos recitarà una quinzena de poemes acompanyant-se al piano per Francesc Gamon, col·laborador habitual d'Alabajos, interpretarà peces clàssiques de compositors clàssics (W. A. Mozart, J. S. Bach o L. V. Beethoven), combinades amb obres de compositors més contemporanis, com M. Theodorakis, i improvisacions lliures.

Un llibre-disc

Aquest nou espectacle s'acompanya d'un llibre-disc que ha sigut editat per la discogràfica castellonenca Metrònom Bureo i que inclou l'enregistrament sonor dels poemes (amb veu de Pau Alabajos i interpretacions pianístiques d'Stefanos Spanopoulos), la transcripció dels versos d'Estellés, i un text del musicòleg valencià Josep Vicent Frechina que analitza la importància del 'Mural' en la reconstrucció de la identitat valenciana. Amb un centenar de pàgines, el llibre té una presència i disseny molt acurats i pretén romandre com a testimoni d'un projecte en el qual Pau Alabajos i els seus col·laboradors han estat treballant durant més d'un any.

Pau Alabajos diu 'Mural del País Valencià' de Vicent Andrés Estellés

Teatre Raval de Castelló (C/ Comte Pestagua, 38)
Divendres 14 de juny - A les 22.30h
Entrada gratuïta

Subir