elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Senderisme Carcaixent organitza una visita al castell de la Reina Mora

  El castell d'Alfàndec, en terme municipal de Benifairó de la Valldigna, és molt més conegut com a castell de la Reina Mora. Va tindre funcions defensives durant l'edat mitjana, fins que va ser abandonat a causa de l'expulsió dels moriscos.

  Compta amb dos recintes murallats, el primer data de la dominació musulmana i el segon, més interior, realitzat en l'època cristiana. El nom de Reina Mora deriva d'una llegenda generada en temps dels mudèjars, que relata l'assalt dels cristians al castell.

  A punt de rendir la fortalesa a les mans dels cristians, la reina mora que l'habitava, per orgull, no va voler morir a les mans dels enemics i es va tirar per la finestra amb el seu fill xicotet. La reina va morir en l'acte, encara que el seu fill va sobreviure. La llegenda diu que a vegades s'escolta la veu de la criatura pels voltants.

  El recorregut circular, de dificultat mitjana-baixa i d'uns 10,7 km, ens portarà unes 3,5 hores efectives de caminar, i transcorre a vegades per un PR CV, a vegades per itineraris reconstruits, ja que tenint la visita al castell com a pretext, continua en terme de Tavernes, oferint espectaculars vistes de la Valldigna.

  Per a començar, caminarem durant uns 20 minuts per terreny pla asfaltat que com a contrapartida, ens servirà de calfament per a escometre la pujada al castell pròpiament dita.

  Després d'esmorzar en el recinte del castell, continuarem amb la resta del trajecte.

  El Diumenge, 16 de Novembre eixirem a les 8.00 des del MERCAT amb cotxes particulars per a, en poc més d'una hora, arribar al punt d'inici.

  L'hora prevista de finalització (12.45-13) permet tornar a Carcaixent a una hora adequada, però com sempre tenim l'opció de dinar en un bar de Carcaixent.

  Subir