elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

S’aprova una reducció del IBI per al 2016

S’aprova una reducció del IBI per al 2016

    L’Ajuntament de Carcaixent ha aprovat en el Ple Extraordinari celebrat aquest matí, 16 de novembre, la modificació de les Ordenances Fiscals corresponents al proper any 2016. La proposta d’Ordenances per a l’any vinent ve marcada, entre altres coses, per una reducció de la taxa de l’Impost de Béns Immobles i per una reducció de la taxa per ocupació de la via pública del mercat exterior, ja que la de Carcaixent era molt superior a la dels pobles del voltant.

    Pel que fa a la reducció del tipus impositiu de la IBI urbana, s’ha aprovat per unanimitat una disminució del 0’85% al 0,795% per neutralitzar l’increment del valor cadastral imposat per l’actualització del projecte de llei dels pressupostos generals de l’Estat de 2016. Aquesta revisió cadastral suposava un increment anual del 10%, per tal d’evitar aquest cop a les famílies, l’Ajuntament absorbirà el 10% de la base imponible. La mesura, en paraules del regidor d’Hisenda, Vicent Lluís Roca, “tot i que representarà una disminució d’ingressos per a l’Ajuntament, resultarà beneficiosa per les veïnes i veïns que no veuran augmentats els seus rebuts”. Des de l’Equip de Govern també s’ha manifestat la intenció, tal i com es va acordar en el ple del mes de setembre, d’iniciar la revisió del valor cadastral dels béns immobles per al 2016 donat que l’actual valoració porta aplicant-se des del 2012..

    En el cas de la taxa per a l’ocupació de de la via pública per al mercat exterior, també s’ha aprovat per unanimitat la disminució del 10% per tal d’equiparar-se a la dels pobles del voltant. Actualment, el preu que paguen els comerciants del mercat exterior de Carcaixent arriba a duplicar el cost que es paga en poblacions pròximes com Algemesí o Alzira. A més, Vicent Lluís Roca ha expressat el compromís de l’Equip de Govern de realitzar un estudi per analitzar si és viable baixar encara més la taxa per incentivar als comerciants a vendre en el mercat exterior de Carcaixent. Des de l’equip de Govern s’ha volgut remarcar que el mercat dels dimarts s’ha de considerar un eix comercial que té efectes positius sobre el conjunt del comerç local i en especial amb el Mercat Municipal, per tant, un mal funcionament podria tindre efectes nocius sobre l’activitat comercial de Carcaixent.

    Subir