elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

S’aprova l’adhesió al programa d’ajudes d’Hisenda per pagar les sentències fermes

S’aprova l’adhesió al programa d’ajudes d’Hisenda per pagar les sentències fermes

    Aquest matí s’ha aprovat per 9 vots a favor (Compromís, Gent de Carcaixent), 6 abstencions (PP i PSOE) i 2 en contra (UxV) l’adhesió de l’Ajuntament al Fons de Finançament a Entitats Locals del Ministeri d’Hisenda per al 2016. El ple es va convocar amb caràcter urgent i extraordinari perquè el termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper 31 d’agost. A aquest Fons poden concórrer les entitats locals que no es poden refinançar en prudència financera, així com els que tinguen pendent l'execució de sentències fermes, com és el cas de Carcaixent. L’objectiu de l’equip de govern, és fer possible el pagament de tres sentències fermes que té pendents l’Ajuntament referents a indemnitzacions per l’execució de tres Programes d’Actuació Integral (PAI) entre els anys 2003 i 2005, l’import de les quals supera els 1,2 milions d’euros.

    En referència a aquest punt, també s’ha aprovat la pròrroga del Pla d’Ajust vigent, aprovat pel ple el 29 de març de 2012, fins el venciment, en el seu cas, de l’operació de crèdit prevista per pagar les sentències judicials. Segons va especificar el regidor d’Hisenda, Vicent Lluís Roca, si s’aprova l’adhesió al fons per part del Ministeri es permetria fer front al pagament de les sentències urbanístiques a través d’un préstec a deu anys a un interès molt baix i que, si és possible, es tractaria de cancel·lar abans. A més, en la mateixa línea de pagar futures sentències, també s’ha aprovat, per proposta de l’equip de Govern, la creació d’un fons de contingència de l’1% de les despeses no financeres.

    Vicent Lluís Roca, regidor d’Hisenda, ha manifestat que una de les prioritats de l’Equip de Govern es sanejar els comptes de l’Ajuntament de Carcaixent, que es troben en una situació delicada ja que el deute actual és de quasi 14 milions d’euros. A més, ha reconegut que la pròrroga del Pla d’Ajust, aprovat en la legislatura anterior, és una conseqüència negativa de la possible adhesió al fons, però que “cal buscar quina alternativa és la menys dolenta, tenint en compte que l’Ajuntament ha de continuar prestant determinats serveis i pagant als seus proveïdors dins dels terminis legals”. A més, Vicent Lluís Roca, ha volgut afegir que amb l’adhesió al fons “evitaríem desemborsar de cop l’import adeudat, i especialment allunyar el perill d’una intervenció judicial”.

    Subir