elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

S’aprova la creació de la figura del regidor de barri

  L’Ajuntament de Carcaixent ha aprovat per decret la creació de la figura dels regidors de barri, que suposa la designació d’un regidor específic per a cadascun dels barris o zones urbanes de la localitat. L’objectiu que es planteja és millorar i facilitar la comunicació entre el consistori i les diferents associacions de veïns, alcaldes i alcaldesses de les pedanies i la població de Carcaixent en general. D’aquesta manera, qualsevol persona que necessite manifestar les inquietuds o problemàtiques que afecten al seu barri tindrà una persona a la que adreçar-se completament vinculada a la institució, establint-se així una relació més directa i personal entre la ciutadania i l’Ajuntament.

  Aquesta iniciativa serà una de les que quedaran plasmades en una Carta de Participació Ciutadana que està preparant-se des de la Regidoria de Transparència i Participació Ciutadana i que vorà la llum durant les pròximes setmanes. La finalitat de la Carta és regular les formes, els mitjans i els procediments de la informació i la participació del veïnat i les entitats ciutadanes en la gestió municipal. En paraules del regidor de l’àrea, Natxo Escandell, “la carta ha d’actuar com instrument a l’abast de moviments associatius i plataformes ciutadanes per tal que la Democràcia Representativa que tenim puga convertir-se en una Democràcia Participativa”. Des de la regidoria s’ha manifestat la intenció de que aquest document siga consensuat amb la resta de forces polítiques municipals. Per altra banda i dins de la mateixa línia, també està treballant-se en la creació d’un Portal de Transparència on l’Ajuntament de Carcaixent vol donar a conèixer tota la seva activitat d'una manera clara, ordenada i entenedora. No solament en tema econòmic, sinó també, en paraules del regidor “apropar a tots els veïns el funcionament de la institució que els representa”.

  Natxo Escandell, regidor de Transparència i Participació Ciutadana, ha volgut remarcar la importància d’aquestes actuacions en la nova manera de fer política que es vol dur a terme des de l’Ajuntament de Carcaixent. Segons ha explicat, “hem de construir noves formes de fer política, més pròximes als nuclis locals i a les persones per a que se senten part de les institucions.” En aquesta línea, també ha avançat que s’està treballant en noves mesures per a que tots els ciutadans participen activament en l’elaboració de polítiques públiques, “obrint nous canals de comunicació perquè els ciutadans puguen sentir que els seus drets, propostes, reivindicacions i necessitats puguen ser satisfets amb la cooperació de tots els estaments públics i socials”.

  Segons el que va acordar l’Equip de Govern la distribució de regidors i barris seria la següent:

  - Cogullada: Rosa Nicolau
  - Barri de la Muntanyeta: Natxo Escandell
  - Barri dels Quatre Camins: V. Lluís Roca
  - Barri de Les Barraques: Desirée Palma
  - Santa Bàrbara: Teresa Oliver
  - Zona centre: Vicent Albelda
  - La Barraca i urbanitzacions de La Barraca: Ivan Martí
  - Sant Blai i Tir de Colom: Lourdes Castelló
  - Els Amics, Puiggrós i disseminats: Paula Lozano

  Subir