elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

PP, PSOE i UxV renuncien a participar en el Consell d’Administració de PROCARSA

  Este matí s’ha celebrat Junta General de PROCARSA, empresa pública de capital 100% municipal, que tenia com a punts principals de l’ordre del dia aprovar reforma dels estatuts i designar nou Consell d’Administració de la Societat. Malgrat el consens en la reforma dels estatuts per possibilitar la participació de tots els grups en el Consell d’Administració, sorpressivament PP, PSOE i UxV s’han autoexclòs de formar-ne part.

  L’objectiu fonamental de la revisió dels estatuts era possibilitar la presència de tots els grups municipals en el Consell d’Administració per afavorir així la participació, per a què tots aquells que vulgueren aportar i sumar tingueren l’oportunitat de fer-ho i, al mateix temps, traslladar a PROCARSA la representació proporcional que hi ha al plenari i a les comissions informatives. És la primera vegada que s’obri el Consell d’Administració a tots els grups, una reivindicació històrica del Grup Municipal de Compromís, a la que el PP sempre s’havia oposat.

  Segons s’ha manifestat des de l’Equip de Govern, s’entenia que la voluntat de consens que des de l’inici ha manifestat Compromís era compartida per tots els grups municipals que han participat en la negociació. Ara però, segons consideren, esta actuació ha evidenciat que no era així. “Quan tots consideràvem que anava a aprovar-se un Consell d’Administració amb la representació de tots els grups, PP, PSOE i UxV han renunciat a formar-ne part, casualment amb el mateix argument: “el Consell d’Adminstració és un òrgan de gestió i ells volen fiscalitzar la gestió des de fora i no des de dins””, han explicat.

  Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha mostrat la seua sorpresa per este canvi de criteri sobtat i tan poc coherent amb la forma de treball que s’ha dut a terme fins a la data. De fet, ha explicat que, en una reunió celebrada ahir mateix PP, PSOE i UxV van arribar a proposar els seus candidats a formar part del Consell d’Administració. A més ha incidit en el fet que, des d’estos grups s’està constantment demanant participació i transparència, “però en el moment que se’ls ha oferit la possibilitat de participar de forma activa, no volen prendre part”. Segons Paco Salom, “esta postura evidencia que el que estan fent és renunciar a treballar per PROCARSA i millorar la situació en la que es troba. Volen que l’esforç el fagen els altres”, ha explicat.

  Les funcions del Consell d’Administració són vetllar per al bon funcionament de l’empresa i que es complisquen de forma correcta i eficient les funcions que té assignades. Entre altres tasques, correspon al Consell d’Administració establir les directrius de l'administració i de la comptabilitat de la societat.

  Al llarg dels últims anys, la imatge de PROCARSA ha sofert una degradació progressiva. A banda de l’opacitat en el funcionament intern i la contractació de personal, sovint els serveis eren imposats a la força des de l’equip de govern en unes condicions inassolibles per a PROCARSA, en alguns casos sense la corresponent encomanda de gestió.

  L’actual Equip de Govern ha treballat des del primer moment contra esta situació de desequilibri financer en els comptes de PROCARSA, per tal d’estabilitzar-los i assegurar la viabilitat de l’empresa. Així en estos mesos, s’ha tret a concessió el servei de menjador del Centre Ocupacional “El Clot” i l’escoleta Infantil “La Vieta”.

  Subir