11 de agosto de 2020 11/8/20

Es presenten els actes centrals de la commemoració del centenari de Carcaixent com a Ciutat

Es presenten els actes centrals de la commemoració del centenari de Carcaixent com a Ciutat - (foto 1)

  Este matí la diputada de turisme, Pilar Moncho, junt l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Carcaixent, Paula Lozano, han presentat la programació de les activitats previstes per a la commemoració del centenari de Carcaixent com a ciutat, que tindran en la Fira Modernista del 10, 11 i 12 de juny els seu moment culminant. L’acte de presentació ha tingut lloc en la Plaça de la Glorieta de l’Estació, front el Magatzem de Ribera, un dels exponents més destacats d’arquitectura modernista que té Carcaixent.

  L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, ha sigut l’encarregat d’obrir el torn d’intervencions recordant l’important patrimoni arquitectònic, rural, urbà i cultural que té Carcaixent i la necessitat d’aprofitar l’esdeveniment per dinamitzar social i econòmicament la ciutat. “És la nostra obligació com a governants buscar noves vies de prosperitat i creguem que la commemoració del centenari, i més concretament la Fira Modernista, és un projecte interessant i il·lusionador per posar en valor allò que tenim i iniciar una nova estratègia turística”, ha explicat Paco Salom.

  Per la seua part, la diputada de turisme, Pilar Moncho, ha felicitat a tot l’Equip de Govern per tota la tasca duta a terme fins el moment i a tots els veïns i veïnes de Carcaixent que s’estan implicant en la iniciativa i estan col·laborant tant a títol individual com des dels seus col·lectius o associacions. La diputada ha aprofitat la seua intervenció per explicar que la Diputació de València ha signat un conveni singular amb l’Ajuntament de Carcaixent per poder subvencionar una fita tan extraordinària com és el centenari del títol de ciutat. També als veïns i veïnes de Carcaixent com dels pobles del voltant a eixir al carrer i gaudir de tot el que s’està preparant per al 10, 11 i 12 de juny.

  La regidora de turisme, Paula Lozano, ha sigut l’encarregada d’exposar el programa amb les activitats previstes per al cap de setmana de la Fira Modernista. Així, ha explicat que com a punt de referència hi haurà un mercat d’artesans amb venda de productes i demostracions dels seus oficis i una zona gastronòmica on se serviran tant tapes com plats de cuina tradicional. A banda, durant tot el cap de setmana, hi haurà animació de carrer, amb teatre i actuacions musicals de diversos estils així com exposicions, exhibicions de vehicles antics i concursos, com el 1r concurs internacional de receptes de taronja i mandarina, el 2n de fotografia mòbil “ciutat de Carcaixent” o el d’indumentària que tindrà lloc després del sopar popular previst per a la nit del dissabte.

  Per altra banda, dins de les activitats purament turístiques, s’oferiran diferents modalitats per conèixer Carcaixent, com rutes pels horts monumentals i pel nucli urbà on es podran observar edificis modernistes i l’urbanisme que va caracteritzar l’època. Paula Lozano també ha destacat que el programa d’activitats es completarà amb recreacions d’escenes quotidianes i històriques que tindran lloc en alguns d’estos edificis i al Magatzem de Ribera, on es farà una recreació de com funcionava un magatzem. En esta línia estan previstes altres propostes per donar a conèixer quin era l’oci de la gent de principis de segle amb tallers de jocs tradicionals (pilota, canut i petanca) i una recreació del joc del Bolo.

  Paula Lozano ha anunciat que, com a acte inaugural la nit del divendres, està previst un l’espectacle de producció pròpia, “Carcaixent i dolces”, un homenatge poètic, visual i musical al paisatge dels horts de tarongers a càrrec del poeta Josep Piera. Com a contrapunt, l’acte de clausura serà un concert de música popular a càrrec de la Lira Carcaixentina, guanyadora del certamen de bandes de la diputació de València en 2015.

  Finalment, la regidora ha volgut destacar la participació i col·laboració desinteressada d’un gran nombre d’entitats i associacions locals i que ha mencionat una a una. Segons paraules de Paula Lozano, sense la implicació de totes elles “seria impossible dur a terme este projecte ja que, per sort, a Carcaixent comptem amb una societat civil molt activa i predisposada a participar en iniciatives en benefici del nostre poble”.

  Subir