elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Més de 120 persones participen de la ruta de “Els Brolladors d’Aigües Vives”

Més de 120 persones participen de la ruta de “Els Brolladors d’Aigües Vives”

    Ahir diumenge, més de 120 persones van participar en la ruta guiada “Els brolladors de la Vall d’Aigües Vives” organitzada pel departament de Turisme de l’Ajuntament de Carcaixent en col·laboració amb les àrees de Medi Ambient i Agricultura. La ruta, amb punt d’eixida i arribada en la Font de la Falzia, tenia un recorregut de 6 quilòmetres al llarg dels quals se’ls va anar mostrant als assistents els brolladors naturals del terme de Carcaixent. A més, també es va visitar el Monestir d’Aigües Vives on se’ls va fer una xicoteta explicació de la història i arquitectura del Monestir el qual compta amb un aljub i un aqüeducte, elements fonamentals per al emmagatzemament i transport de l’aigua. Posteriorment la ruta va arribar a la Cova de la Font del Monestir on naix el brollador que alimenta la font que ompli la bassa del Monestir, la més gran del terme. A meitat recorregut es va fer una parada per gaudir de l’esmorzar, inclòs en el preu de la visita.

    Paula Lozano, regidora responsable de les àrees organitzadores de la ruta, s’ha mostrat molt satisfeta de l’acollida que estan tenint estes visites guiades entre la població. “A la ruta d’octubre vam tenir que limitar els assistents al nombre de places de l’autobús, però en la d’este mes hem superat totes les expectatives i estem molt contents de que la gent demostre eixe interès pel seu patrimoni natural i cultural”. També ha volgut remarcar que en les últimes rutes s’ha diversificat l’espectre d’edat dels assistents “hem observat que hi ha una major demanda entre el públic jove i familiar, el que evidencia que hi han ganes d’una oferta d’oci alternativa per la qual el nou govern municipal continuarà apostant en els pròxims mesos”.

    La regidora de turisme, Paula Lozano, ha avançat que ja hi ha altra ruta programada per al proper 15 de novembre al Cementeri Municipal. La visita, tot i que se centrarà en l’explicació dels panteons de la zona central, és una continuació de les rutes d’anys precedents sobre la vida i mort de carcaixentins il·lustres. A més a més, donada la proximitat de la festivitat de Tots Sants, s’explicarà el costumari i anècdotes al voltant de la “cultura de la mort”, tant a Carcaixent com a altres llocs de l’Estat Espanyol.

    Subir