2 de diciembre de 2020 2/12/20

L’IES Arabista Ribera compta amb el primer laboratori musical en un centre educatiu

L’IES Arabista Ribera compta amb el primer laboratori musical en un centre educatiu - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’IES Arabista Ribera compta amb el primer laboratori musical en un centre educatiu - (foto 2)
  L’IES Arabista Ribera compta amb el primer laboratori musical en un centre educatiu - (foto 3)

  L’IES Arabista Ribera de Carcaixent va estrenar el dilluns el laboratori de música “Musiclab cr 209”, un concepte nou d’aula musical per treballar de forma col.laborativa amb pedagogies innovadores. La iniciativa d’este laboratori ha partit del professor de Música del centre, Adolf Murillo i s’ha pogut dur a terme amb recursos del centre procedents de projectes d’innovació o premis rebuts. Un d’ells és el projecte Erasmus plus, finançat per la Unió Europea amb el que el centre està desenvolupant el sistema Soundcool, el qual es basa en la creació de música de manera interdisciplinar amb aparells mòbils com telèfons, tabletes, ordinadors, etc.

  Esta aula és l’única existent a l’Estat Espanyol i ha comptat amb la col.laboració del dissenyador valencià Fernando Ortuño qui ha transformat l’ambient impersonal d’un aula, “en un lloc habitat i habitable, on aprendre siga un treball grupal i col·laboratiu”. S’ha optat per un disseny que predomina el treball en equip per a que, en paraules del dissenyador, “l'aula tradicional desaparega per transformar-se en un lloc on el coneixement passe, de ser una representació unidireccional a ser una experiència on totes les persones que l'habiten siguen partícips del que passa”.

  Per a la inauguració del laboratori, l’IES Arabista Ribera va acollir el dilluns a representants de Portugal, Romania i Itàlia, junt membres de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i del CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser que aprofitaren els seus mòbils per tal d’estrenar este innovador espai musical dotat amb les més avançades tecnologies. També va assistir la regidora d’Educació i Cultura, Lourdes Castelló, qui va agrair la implicació de tot el centre l’IES Arabista Ribera en este projecte i en especial al professor de música Adolf Murillo. “És molt important que l’educació pública de Carcaixent compte amb professionals tan implicats amb les seus disciplines. L’IES Arabista Ribera, i per extensió Carcaixent, té molta sort de poder comptar amb un projectes d’estes característiques”.

   

  Subir