elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Escoleta d’Estiu municipal de Carcaixent arranca 50 alumnes més que l’any passat

L’Escoleta d’Estiu municipal de Carcaixent arranca 50 alumnes més que l’any passat
  • En esta edició l’Ajuntament de Carcaixent ha comptat amb 13 educadors entre monitors d’infantil i professionals dels cursos dels més majors

MÁS FOTOS
L’Escoleta d’Estiu municipal de Carcaixent arranca 50 alumnes més que l’any passat - (foto 2)
L’Escoleta d’Estiu municipal de Carcaixent arranca 50 alumnes més que l’any passat - (foto 3)

L’Escoleta municipal d’Estiu de Carcaixent arranca la seua XXVI edició amb 130 xiquets inscrits, 50 més que en l’edició anterior, d’entre 2 i 16 anys. Un any mes, la Regidoria de Benestar Social a través de l’Àrea d’Infància Municipal de Carcaixent ha organitzat l’Escoleta d’Estiu municipal amb l’objectiu d’oferir un servei social per a tots els pares i mares que necessiten deixar en esta època estival als seus menuts entretinguts mentre ells treballen.

Este any s’han contractat 7 monitors educatius per als grups de xiquets més menuts i 6 professionals experts que impartixen els diferents cursets dels més majors. Segons explica Laura Vila, tècnica d’infància municipal i coordinadora de l’Escoleta d’Estiu de Carcaixent, “cada un dels elegits ha tingut que passar un procés de selecció segons els mèrits acadèmics a més de presentar un projecte educatiu específic per al lloc que anaven a ocupar”.

L’Escoleta del 2013
En esta ocasió l’Escoleta compta amb la col·laboració de dos dels col·legis públics de Carcaixent com a seu dels grups en que s’han decidit dividir els 130 xiquets. Els grups de xiquets més menuts, de 2 a 4 anys i de 5 a 8, utilitzen les instal·lacions de l’escola pública Francesc Pons. Pel seu costat, el grup de més majors, de 9 a 16, es repartixen l’espai, segons el tipus d’activitat, entre el col·legi públic Navarro Daràs i el pavelló esportiu municipal (FEVE).

Este any l’oferta d’activitats ha variat respecte a anys anteriors. Mentre el grup de xiquets menuts realitzen un projecte d’activitats en comú combinant manualitats, jocs i esports, els més majors han hagut de fer una selecció prèvia de dos activitats d’entre 6 diferents: teatre, marqueteria, karate, futbol, multiesport, taller de grafitti i manualitats.

Conjuntament a les activitats diàries, l’Escoleta d’Estiu realitza una eixida setmanal, exceptuant el grup dels més menuts, de 2 a 4 anys, a la piscina del poliesportiu municipal per a nadar i fer activitats aquàtiques. A més, es farà una eixida durant tota una jornada amb les persones del Centre Integral de Majors (CIM) per tal de compartir experiències i jocs populars d’una altra època.

Noves ofertes d’horari
Els preu de l’Escoleta enguany és de 58€ amb l’horari habitual de 10 del matí a 1 del migdia. No obstant, en esta ocasió l’Ajuntament de Carcaixent ha volgut donar la possibilitat a les mares i pares de dos horaris d’entrada addicionals on els menuts realitzen deure amb el grup de monitors. Així, els xiquets tenen l’opció d’entrar a les 9 del matí, amb un preu de 84€, o a les 8, amb un cost de 103€.

A més, i tenint en compte el context econòmic actual, l’Ajuntament de Carcaixent, a través de la Regidoria de Benestar Social, no ha volgut deixar este any a cap xiquet sense gaudir d’este servici i ha ajudat a qui més ho necessitava per a que així fora.

Subir